torsdag 14 december 2023

Föräldrars rätt till föräldradagar!

Föräldradagar är något som människor med yngre barn bryr sig om.
Dagar som kan användas för att föräldrarna ska kunna umgås med sina barn och framförallt ta hand om dem när de är nyfödda. En självklarhet för många!
Jag anser att det är bra att den som är förälder får vara hemma länge med sina barn och anser att det ska vara så, MEN jag anser inte att staten ska lägga sig i hur många dagar varje förälder ska ha rätt till.
Eller rättare sagt, ha tvång till.

Jag anser att man ska sätta barnet främst.
Vad är barnets bästa?
För mig är det att barnet får vara hemma med en förälder så länge det bara går för jag anser att föräldrarna är bättre än något dagis av någon sort. Föräldrarollen ska inte förringas!
Det som hände för några år sedan är dock att staten går in och bestämmer kring fördelningen av dessa dagar och jag anser att det är förkastligt.

Nu vill man luckra upp systemet lite och vill att man ska kunna överlåta föräldradagar till någon annan. Detta skulle kunna innebära att en mormor eller farfar skulle kunna vara hemma med barnet. För mig är det fortfarande familj.
En bästa vän kan också vara en familj.
Det är inte min sak att bestämma, men som vanligt ser man farhågor.
Socialdemokraterna är rädda för att detta kommer innebära att det kommer gynna gängen.

Det man då inte säger är att man tänker att invandrade människor kommer tvingas lämna bort sina dagar. Jag tror att detta är ett ickeproblem. Jag anser istället att man ska strama upp andra regler.
Se till att du inte kan få en enda krona om du inte gör en samhällsinsats.
Reglera så att det som i folkmun kallas för socialbidrag, inte kan betalas ut innan du har arbetat ett visst antal år i Sverige. Du ska alltså inte bara kunna komma in och utnyttja välfärden utan istället bli tvungen att först vara en del av den.
Se till att människor måste arbeta!

Jag skulle vilja se en total uppluckring av föräldradagarna
Låt föräldrarna själv bestämma över vem som är deras familj och vem som ska ha dagarna.
Det ska inte staten lägga sig i!