fredag 8 december 2023

Stackars, utsatta, jagade kommunalråd i Sölvesborg!

Att vara politiker innebär ständigt att du jagas för saker och det ingår i uppdraget. Det finns både bra och dåliga saker i det. Under de sista tjugo åren har jag med jämna mellanrum fått saker beställda till mig. Tidningar, diverse saker och prenumerationer av allting.
Det slutade med att jag för nästan tio år sedan blockerade allt med mig på alla ställen.
Mitt personnummer, mitt namn, min adress, mitt postnummer.. allt.
Det gick inte, för det tog för mycket tid att ringa och ändra och avbeställa allt.

Sedan jag för första gången kritiserade att böneutrop skulle få ske i Sverige, så har jag jagats. Främst äldre män och kvinnor från vänsterkanten som aldrig säger något om de träffar mig men ser sig som internets riddare i glänsande rustning.
De tar striden på nätet.
Kring min åsikt om böneutropen var det de moderata företrädarna, som idag säger likadant, som jagade mig.
Det är länge sedan jag slutade läsa eller bry mig om allt som skrivs och de få gånger jag tittar så skrattar jag mest och tänker som så, att tänk vad skönt att jag kan få dem att hålla igång hjärnan ett litet tag till. Att någon kan vrida saker till sin egen fördel på ett så banalt sätt.

Sedan kommunalråd Mårtensson tillträdde så har hon satt på sig en offerkofta och det fortsätter. Efter den sjukt icke genomtänkta kommentaren om att polisen borde ha annat att göra än att leta efter mutbrott.. så kan man verkligen undra över hur hon ser på sina egna anmälningar.
Det är också oroväckande när media i en artikel som handlar om en mutskandal, faktiskt lägger fokus på att klappa offerkoftan.
Istället för att faktiskt se bekymret - som vi är många som påtalat för länge sedan - så tar man på en offerkofta till och anser att allting är nättrollens fel.

Det finns en podd som heter Älskade Psykopat. Ett av poddens första avsnitt handlar om hur man skiljer på narcissister och psykopater. Mycket lyssningsvärt!
Det är skrämmande när man ser att detta beteende finns högt upp i hierakin.
Allting är alla andras fel, man själv har inte gjort någonting fel och sen flyttar man fokus.
ALLA är emot mig.
Trollen jagar mig och de vill att jag ska bli åtalad!

För cirka tio år sedan var dessa biljetter - som då var endagarsbiljetter - uppe på bordet. Mitt förslag var att göra en tävling och lotta ut dem till kommunens invånare, då det ändå är deras pengar som sponsrar Sweden Rock. Likadant med kommunens biljetter till de allsvenska matcherna.
Det blev ett ramaskri, att så kunde man inte alls göra och det var en självklarhet att politiker skulle ha de biljetterna för att representera kommunen!
Jag anser att medborgarna kan göra det.
Jag blev tystad som så många andra gånger.

Rent krasst kan jag köpa att man som styrande får komma in på området och se vad pengarna går till. Det tar någon timme. Därefter kan man köpa sin egen biljett.
När jag har varit där har jag köpt min biljett själv och jag har aldrig varit med inne på dessa rundturer.
Att som politiker ta emot en fyradagars VIP-biljett är absolut helt fel.
Man kan ju tänka att de hade lärt sig efter bjudmiddagen på båten, men icke.
Det gick inte hem, för är man en narcissist så tycker man inte att man själv gör fel. 
Felen gör alla andra, och därför ser man inte heller att man har betett sig illa utan anser istället att man är jagad.

Som man bäddar får man ligga.
Det mest logiska är att alla de som var inne med dessa biljetter också ska betala dem själv. En rundtur tar inte fyra dagar och ska definitivt inte betalas av kommunens medborgare.
Men... kommunalråd Mårtensson tycker att det är sorgligt att polisen lägger resurser på detta istället för att hon får mail och kommentarer om att hennes beteende är fel.
Pinsamt.