fredag 15 december 2023

Sölvesborg, som i en sandlåda.

"Revisorn ska granska företagets bokföring och redovisning. En revision är en OBEROENDE GRANSKNING som visar hur väl företagets rutiner FUNGERAR, att alla intäkter och kostnader redovisas och att inget glömts bort. Revisorn ska också GRANSKA VIKTIGA BESLUT som fattas i företaget".

Jag har inga djupare kunskaper kring juridik eller revision men texten ovan är hämtad från revisorsinspektionen. Jag tycker att den på ett tydligt sätt beskriver vad en revisor har för uppgifter. Nu har dock Sölvesborgs kommun anmält revisorerna som tagit fram faktan kring mutanklagelserna.
För mig blir frågetecknet ännu större.
Vad har hänt?
När blev lättkränkt det nya normala?

Man måste ha klart för sig att alla anställda i kommunen är just anställda.
De arbetar efter uppdrag. 
Så även kommunchefen.
Gör han en anmälan är det alltså på uppdrag från någon annan.
I detta fallet politiken.

Att revisorer granskar är helt normalt.
Att de är jobbiga och verkligen sedan ser problem som sedan ifrågasätts.. det bör vara bra.
En sund tanke hade varit att tacka revisorerna för att de ser med nya ögon på det som ingen har sett tidigare. Allt handlar om hur man väljer att se på saker.

Det som har hänt är alltså att flera högt uppsatta politiker fått fyradagars VIP-biljetter för att vara på Sweden Rock Festival och när någon ifrågasätter detta så blir de som anklagas så sura att de går till attack. 
De anmäler istället för att ta till sig.
Som i en sandlåda med riktigt små barn.

Allting handlar om en offerkofta.
Politiker utan ryggrad och tjänstemän som är rädda om arbetet.
Jag ser fram emot fler granskningar.
Tänk en granskning kring seder och bruk hos Sölvesborgs politiker på diverse tillställningar. Rykten sprids fort och det finns mycket som är olämpligt.
Jäv är en sak som kan ställa till det väldigt mycket.

Jag ser fram emot politiker som ber om ursäkt för sina misstag och gör rätt för sig, samt tjänstemän som arbetar med målet att det ska bli så bra som möjligt utan att behöva huka sig i rädsla för slag från dem som styr. Lättkränkt är det nya moderna som det ser ut nu.
Allt är nämligen bättre än att de som styr rannsakar sig själv.

Förstår de inte att kommunens skattebetalare blir väldigt upprörda, när de förstår att politiker som redan roffat åt sig och plockar en massa lön dessutom går gratis på Sweden Rock!?
Det borde inte vara så svårt.