torsdag 21 december 2023

Ge varenda en fängelse!

Fängelse och utvisning.
Det borde det automatiska straffet vara för dem som är så korkade att de öppet uttalar sig kring att olika terroristgrupper är hjältar eller att deras handlingar är bra.
Danmark går på detta spåret och tänker nu döma en man till upp till tre års fängelse.
Anledningen?
Han skrev på sociala medier att Hamas gjorde rätt när de mördade människor i Israel.

Vad någon tycker om det som sker mellan Israel och Gaza är oväsentligt i detta, hur hemskt det än är. Det som är viktigt i detta är att det inte på något sätt ska vara ok att försköna eller hylla någon form av terrorgrupp.

Vi såg detta för cirka tio år sedan med IS.
Människor födda i Sverige valde att flytta till krigsområdena som människor flydde ifrån, för att bli en del i en terrorgrupp. Antalet terrorgrupper i världen är tyvärr väldigt många men om det är något man gemensamt kan ta tag i, så är det att stoppa spridningen av hyllningar.
Älska Israel, älska Palestina.
Älska vad du vill och tyck vad du vill, men hylla inte en terrororganisation som mördar civila.
Avrättar dem på de mest brutala sätt.

Hamas.
IS, Isis.
Al Nusra.
Boko Haram.
Al Qaida.
Hizbollah.
Antalet grupper som beter sig illa mot oskyldiga människor är tyvärr många och samma regler bör gälla för alla dessa. Du ska inte hylla eller sprida positiva saker om dem.

I grunden tror jag det är en farlig väg att gå, när man hejdar människor från att tycka och tänka vad man vill men i just detta är det inte ok. På samma sätt som att ingen borde skriva att nazisterna gjorde ett bra jobb så ska man inte heller säga att Hamas är hjältar.
Då har man misstolkat historien helt.

Fred kan inte byggas med terrorgrupper och det bästa sättet att få människor att tänka till och förändra sig är att de faktiskt låter alla barn gå i skolan. Låta dem läsa och lära sig att tänka själv.
När man börjar ta bort skolan för barn som är man farliga för framtiden och detta ser vi i flera länder. Det göder fler terrorgrupper och spär på föraktet mot västvärlden när man blir så korkade att man tror på vad som helst som syns på tv.

Sverige borde följa i Danmarks fotspår kring detta.
Varsamt, men se till att ingen kan hylla terroristgrupper och sprida deras budskap.