tisdag 1 september 2015

(S)(V)T..

Så media är röd?
Nähä..

Härom dagen diskuterades det att svensk media var vänstervriden och jag flinar för mig själv. Har de upptäckt det nu? Som jag ser det har det varit uppenbart under en mycket lång tid.

Att SVT är vänstervridna går inte att missa för den som ständigt uppdaterar sig med deras nyheter och att påstå att de inte är det visar att även ledningen har samma lutning. När en medarbetare kommenterar och tycker att kampen ska fortsätta, och det i sann kommunistisk anda, då görs ingenting. Ponera att en medarbetare i något forum visat på nazistiska åsikter. Hade det varit ok?
Verkligen inte.
Rasistiska åsikter? Absolut nej.

Intressant är även att just SVT inte har tagit upp denna nyhet alls vilket har gjort att jag fått göra ett undantag. Jag har länkat en kvällstidning men det är i brist på public service egen självkritik.
Den finns nämligen inte.
Skribenten ska få känna på värme och mys med redaktionen för att inse att det hon skrev var fel. Ok. Om någon uppmanat NSF att uppta kampen, hade den personen med fått samma mysbehandling?
Jag gissar på att den anställningen hade försvunnit.

Undersökningar har visat att den största delen av alla journalisterna är gröna och därefter röda. De blå, av alla olika slag, lyser med sin frånvaro för på något sätt är det chickt och ok att vara vänster. Det räknas som det normala trots att dessa partier inte fått någon större mängd röster.

Självklart ska inte journalister anställas utifrån politisk hemvist. Lika lite som de ska väljas utefter etnicitet eller namn men tänk, detta görs ändå och bara tanken på att vårt stora statliga medieorgan är så partiskt är helt fel.
Värst av allt är dessutom att de ytterst sällan blir dömda då det är journalister som dömer anmälda journalister. Handen upp alla som tror att detta är anledningen till att ingen journalist i mannaminne har blivit dömd för partiska artiklar i oberoende medier.

Suck.

http://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/svts-blinda-flack-ar-rod/