måndag 2 november 2015

Ålderskontroll av barnen.

De ensamkommande flyktingungdomarna kan nu komma att ålderstestas om Moderaterna får som de vill. Jag är mycket glad över att mitt parti åter igen börjar hitta fotfästet i vissa frågor.

Jag har tidigare skrivit att benämningen "ensamkommande flyktingbarn" är en felaktig definition då de flesta är tonåringar. Benämn dem då som tonåringar eller ungdomar. Om public service sen ska lägga upp en bild på dem så välj en trovärdig och inte en där två flickor i knappa tioårsåldern står och håller varandra i handen. Ta en bild som speglar verkligheten istället.

Jag har sedan jag började mitt engagemang i politiken haft samma tänk angående invandringspolitiken och allt runt den. Partiet jag är medlem i har svängt med jämna mellanrum och har sedan ett visst varmt tal hållit helt fel kurs men är nu på rätt väg. Många anser att detta är fel då barn alltid är barn. Ja, barn är alltid barn men det finns även de som utger sig för att vara barn men inte är det. Det finns även de som utger sig för att vara Syriska flyktingar då det på automatik ger ett permanent uppehållstillstånd. Jag ansåg att det var riktigt dumt när det bestämdes och hyllar att det snart kommer en förändring.

1400 barn har försvunnit sedan 2012. 535 av dem är nu
över 18 år så 865 barn under 18 år fattas fortfarande.
inblick.se
Varför ska vi då kontrollera alla dessa ensamkommande ungdomar? Jo, för att det finns de som inte är barn men som tar upp platsen för ett riktigt barn. Tyvärr är det ju så att hela jordens befolkning på flykt inte kan bosätta sig i Sverige. Det finns inte plats!

Jag är fullt medveten om att alla som kommer till Sverige får söka asyl men som jag ser det borde det vara mer regel än undantag att de som söker asyl ska visa ID-handlingar när de söker. Säger de att de är från Syrien, låt dem bevisa det. I dagsläget är jag nämligen helt övertygad om att människor utnyttjar detta. De som inte har handlingar, ta in tolkar som kan känna igen dialekter.

En annan viktig sak är den att många av dessa ungdomar garanterat är "ankarbarn". De har alltså skickats av familjen så att de kan anhöriginvandra den dag barnen har fått uppehållstillstånd. Jag anser att det inte borde gå. Vill familjen hit kan de komma och söka asyl som alla andra och gällande barnen anser jag att de ska familjehemsplaceras, helst adopteras, in i familjer boendes här för att på så sätt få en fast och trygg punkt direkt. Deras nya land är Sverige och ska de komma in i detta samhället måste det arbetet påbörjas med en gång.

På Uppdrag Granskning förra veckan filmade de olika flyktingar i Europa och en av grupperna fick av reportern frågan om de inte hade några papper, några handlingar för att visa vilka de är.
De förstod inte frågan men när de till slut gjorde det efter att tydligt ha visat upp sitt missnöje av denna fråga berättade de att allt, hela deras ryggsäck hade sjunkit i Medelhavet. Mobilerna hade de dock lyckats rädda.

Jag har sedan dag ett påstått att det bästa sättet att hjälpa alla dessa människor är att stoppa framfarten av de terrorgrupper som frodas i deras länder. Man löser inte ett läckande rör genom att ställa en hink under, man ringer rörmokaren. På samma sätt börjar man inte med att sätta upp väggarna till ett hus, man gör grunden. Vari ligger svårigheten?

Att vi ska börja ålderskontrollera de som kommer hit tycker jag är självklart. Nu väntar jag bara på att man ska börja ställa krav med. Moderaterna krävde redan 2001 att vi skulle införa någon form av svensktest för att någon skulle få bli svensk medborgare. Det tycker jag fortfarande och på samma sätt anser jag att tester av grundläggande fakta i Sverige borde vara lika viktigt. Människor som kommer hit ska veta att vi är jämställda, att vi är stolta över vårt fina kungahus och att vi firar vår nationaldag den sjätte juni och varför.

Jag tror att ett införande av ålderkontroll på ensamkommande ungdomar hade varit en bra signalpolitik som hade sett till att de som ljög hade valt ett annat land att ta sig till. Fel hade det då inte varit om de följde Dublinkonventionen och anmälde sig i det första land de kom till.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/moderaterna-vill-ha-skarpt-alderskontroll-av-flyktingbarn