onsdag 11 november 2015

Nästa klarhet..

Då asylsökande och invandrare är mindre intelligenta än alla "vanliga" svenskar kräver Miljöpartiet nu att det ska skapas enklare jobb för dessa nyanlända.. Eller hur menar de nu?
Jag blir så trött.

Miljöpartiet som hejar på tankarna om ett totalt gränslöst samhälle ger nu som förslag att nyanlända människor ska få en chans till ett enklare arbete. Menar de då att människorna som precis har kommit hit har lägre iq? Eller de har någon skev tanke om att detta ska underlätta för dessa människor?

Jag må vara kommunist i den tanken men det ska vara lika för alla. Tänker Miljöpartiet att de nyanlända ska få enklare jobb men samma lön? Vi har ett fack och regler att följa i vårt land. Ska de ha samma lön för att göra någon annans arbete men lite mindre?
Saudiarabien har precis fått väldigt mycket kritik för detta tänkandet då deras säsongsarbetare jobbar för slavlöner under dåliga förhållanden. Är det dit Sverige ska komma?
Om de nu inte är ute efter ett "vi och dem", vad skulle då detta ge?

Jag ber om ursäkt för mina förutfattade tankar, för det har jag. Av alla partier Sverige har är nog Miljöpartiet de som lever absolut längst från verkligheten. I kommunen fick de med socialdemokraternas hjälp igenom en motion om att nyanlända i kommunen skulle få gå en särskild kurs i det svenska språket inom hemtjänsten och på ålderdomshem. Ursäkta?
Jag har arbetat inom vården, jag har vänner där och släkt som arbetar inom detta och de såg ut som frågetecken. Speciellt språk inom dessa grupper? Vilket språk är det?
Trots påtryckningar kom det inget svar.
Speciella fraser och sjukdomstermer behövs inte då de som behöver kunna dem enbart är de som ändå måste kunna dem för att få ut en examen och jag tänker då på exempelvis läkare och sjuksköterskor. Min egen erfarenhet av hemtjänst och ålderdomshem är att de behöver någon som pratar med dem och då på svenska. "Vanlig" svenska. Hur svårt kan det vara?
svt.se
Men nej, människor som uppenbarligen inte kan dessa yrken beslutade nu att kommunen ska lägga pengar på detta.

Den stora frågan blir då om detta räknas som ett enklare arbete?
Ska nyanlända komma till Sölvesborg, gå en specialkurs i svenska inriktad mot vårdhållet för att sedan börja arbeta ute på våra hem. Ska de få samma lön som andra som arbetar där eller de ska ha en lägre lön? De kanske ska komma ut och enbart tala sin specialsvenska och inte hjälpa till med övriga uppgifter som ingår i detta arbete?

Om jag träffar en äldre människa talar jag långsammare, högre, tydligare och ser dem i ögonen. Det gör att de har blivit sedda. Såhär gör jag med alla människor, oavsett vilka de är. Ska vi ha en specialkurs i detta med?

Tänk nu på att förslagen om att människor ska ha inneboende asylsökande samt tycker att det ska ske en lönedumpning, är det parti som styr Sverige. Trots sitt dåliga val styr dessa människor Sverige och det gör mig väldigt rädd. De ska skapa arbeten trots att tekniken och utbildningsnivån här gör att de började försvinna för många år sedan.

Jag tror inte de asylsökande är mindre intelligenta men jag ser på det faktum att Sverige varken har bostäder eller arbeten till dem vilket i sin tur gör att de kan gå hur många kurser de vill, det finns inget arbete till dem ändå. Lösningen kan inte vara att hitta på arbeten. Lösningen måste vara att laga den kran som läcker.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/mp-skapa-enkla-jobb-for-nyanlanda