måndag 23 november 2015

Media, lika för alla?

Under anonymt namn kan du hata människor, skriva vad som helst och tro att du kommer undan med det. Ashberg och vänstervridna Researchgruppen satte stopp för detta. Att de kollade upp de som näthatat har jag inget emot för dessa människor är hopplöst jobbiga även om jag ytterst sällan hör något från högermänniskor, utan tvärtom. Jag vände mig dock då, likaså nu, emot att människorna de "kom på" hängdes ut i svensk media.

Dessa människor fick ingen rättegång, ingen chans att säga sig vara oskyldiga utan deras namn och bild prydde allmänt svensk skräpmedia. Jag vände mig helt emot detta då och gör det fortfarande. I Sverige är ingen skyldig förrän den är dömd oavsett vad man anser om påföljderna. Alla dessa människor som blev uthängda, fick ingen ursäkt. Inte en enda gång har jag läst om att media skulle skärpa sig, tänka till och bete sig vettigt. Inte en enda gång!
Lukas Lenco
Ingen kunde bevisa att någon av dessa människor begått några brott utan bara vilken dator det kom ifrån vilket kan ha satt några i sitsen att de fick välja mellan att själv bli uthängda, eller att hänga ut barnen eller den de levde med. Svensk lag ska gå före allt!

Igår skrev jag hur fel jag tyckte det var att den asylsökande mannen i Boliden hängdes ut med namn och bild trots att han inte var dömd. En sådan handling kan nämligen förstöra någons liv fullständigt. Idag visade det sig att han inte var skyldig och han är släppt. Advokaten och svensk media får idag en åthutning. De som hängde ut mannen får idag förklara varför de hängde ut honom.

Varför hände inte detta efter den "upplevelse" människor fick efter Ashbergs terror?
Varför klarar de sig undan?

Tyck jag är dum, anse att jag gör skillnad men jag anser mig göra motsatsen. Jag anser inte att någon ska hängas ut i media innan de är dömda för brottet de är misstänkta för. Om de sedan är infödda svenskar eller asylsökanden spelar ingen roll, inte heller vilket brottet är.
Kan det verkligen vara så svårt för svensk media?

Svensk media har nämligen klart visat att de gör skillnad på folk och folk.
Jo, klart. Skillnaden på att vara misstänkt terrorist och näthatare är möjligtvis stor men faktum är att inget brott hade begåtts i något av fallen, inga människor kom till skada. Om det då är ok att hänga ut misstänkta terrorister och näthatare undrar jag varför inte alla våldtäktsmisstänkta hängs ut?
De har verkligen skadat någon, men just det! De är ju inte dömda!

Min önskan är att media ska sluta leka Gud och istället ägna sig åt att vara opartiska.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/advokaten-22-aringen-kommer-inte-bo-i-boliden