fredag 27 november 2015

Julvärden Gina Dirawi.

Järnrörsskandalen, Tobleroneaffären. Parkeringsböter. Biobesök.
Vissa saker hjälper det inte att man ber om ursäkt för och människors totala inkonsekventa tänkande är för mig väldigt märkligt.

Samma människor som hånat sverigedemokraterna som lyfte upp ett ställningsbyggarrör och sa mindre genomtänkta saker, de skyddar nu Dirawi. Jag har absolut ingenting emot henne och läser ytterst sällan skvallermedia såsom kvällstidningar och nätbaserad media. Detta är dock absurt.
Dirawi är och ska bli förlåten av media trots sin jämförelse mellan Hitler och Israel, trots hänvisningar till antisemistiska skrifter. Jo, hon bad om ursäkt men vet ni vad..

Bad om ursäkt gjorde männen i "järnrörsskandalen" med. Är de förlåtna?
Alla ni som säger att Dirawi faktiskt har gjort avkall på vad hon har gjort, ni hänvisar väl aldrig till den så kallade "järnrörsskandalen"?
Vilken vuxen ser ett Toblerone utan att tänka på Sahlin?
Hennes parkeringsböter och fusket med lägenheten?
Eller skrattar åt att Schyman lyckades sätta sig på en bio och kissa, två gånger?
Om hon istället för att hetsa mot Israel gått emot sina Palestinska rötter, hade det varit ok?

Att gå emot en folkgrupp är en form av rasism, främlingsfientlighet och hets mot folkgrupp. Om någon annan i Sverige, med en kristen bakgrund och framstående plats i samhället, sagt att judarnas tro kunde jämföras med nazismen. Hade den personen fått en framstående plats?
Nej, jag skulle inte tro det.

En partikollega till mig blev för ett tag sedan jagad i frågan och jag undrar vart intelligensnivån ligger på människor som kallar andra idioter, påstår att julen inte är en kristen högtid, svär och förlöjligar. Människor får ha olika åsikter men att påstå att julen inte är en kristen högtid visar att dessa människor inte har en susning om hur och varför Sverige ser ut som det gör.
Elever på mellanstadiet får lära sig om vårt kristna arv, hur lagar och skolgång är uppbyggt. Eller människor tror verkligen att vi har jullov i skolorna för att fira ett hedniskt midvinterblot?
Fråga då närmsta tolvåring för de vet det uppenbarligen bättre än dig då.

Sverige har varit kristet i över tusen år och de som idag dyrkar asagudarna samt deras ritualer är få. Människorna som tror på Sol Invictus lär inte heller vara många, men de firade med midvinterblotet kring den tid där vi idag firar jul. Rent allmänt firade de flesta någon form av att midvinterblot men det innebär inte att Sverige idag är hedniskt. Vi blev med Ansgar kristna.

Julfirande i Sverige innebär gissningsvis för de flesta: Vakna. Ät. Umgås. Ät. Se Kalle Anka. Öppna paket. Ät. Umgås. Sov. Ungefär. De flesta vaknar inte och tänker att "Idag firar vi Jesu födelse!" Julfirandet innebär även en julgran, möjligtvis en bock, mycket god mat med en stor julskinka, tomtar och julklappar. Kyrkan är aldrig så full som kring juletid. Personligen anser jag att kyrkan är väldigt mysig just juletid och det brukar bli ett besök någon av dagarna. Att se Kalle Anka är inte den enda sak som innebär jul men en av dem. Det är en del i att familjernas firande och den enda anledningen till att detta visas med en julvärd är att vi firar jul. Att vara julvärd är alltså en av de saker som ingår i den svenska kristna traditionen oavsett hur man ser på det.

Många är de som nu har uttryckt sig över att kristna ska välkomna alla. Vi vill ju att invandrarna ska integreras! Då är det väl jättebra att de firar jul?
Självklart, det är jättebra men problemet med Gina är att hon inte anser att alla människor har samma värde och det har hon tydligt visat. Genom att ens rekommendera en bok om antisemitism som bra läsning, pekar på att hon själv läst den och ansett den vara bra. Jag rekommenderar bara sådant jag själv anser är rätt vilket även hon gjorde. Hon kan därmed inte vara julvärd!
Nästa sak som då kommer upp är: Jasså! Vet du vilken religion tidigare julvärdar har haft?
Nej, för de har inte uttalat sig i frågan vilket gör det helt meningslöst att gå vidare i frågan. Dirawi har inte bara en gång, utan två, visat vart hon står i människors lika värde.
Detta betyder att männen i "järnrörsskandalen" skulle bete sig likadant två gånger, men sedan få en plats i statlig television. Tror någon på det?
Nästa år kan väl någon av alla människorna vänstervridna Researchgruppen hängde ut, få den platsen? De har ju bett om ursäkt för sina extrema åsikter.
Alla människor ska ju behandlas lika, eller hur?

Människor från svenska kyrkan går nu ut och tycker Dirawi ska få vara julvärd. Fantastiskt.
Att vara många religioner som samsas i ett land är helt ok, men det ska inte vara på premisserna att den ena religionen ska utplåna sig själv för att kännas duglig. Sverige vilar dessutom på en kristen grund i alla avseenden. Är det så svårt att förstå?

När ska vi få se en kristen kvinna få hålla en predikan i en moské under Id al-Fitr eller Id al-Adha?
Nej, just det. Kvinnor får inte ens vara i samma sal som männen där.
När tror någon att en kristen kvinna ska få ta del av en av Saudiarabiens största traditioner?
I rikstv på bästa sändningstid?
Nej, just det.
Kanske i något annat muslimskt land?
Nej, förmodligen inte.
Där ska vi förmodligen vara glada om en kvinna får vara med över huvud taget.

När ska vi då få se en jude som förklarat att islam är en krigsreligion, men bett om ursäkt, i svensk rikstv under en av årets största högtider och på bästa sändningstid?
Nej, jag tror aldrig vi får se det för vissa saker får inte ifrågasättas.
I svenska landet PK är det enligt media ok att placera en muslim som förkastat judar i rikstv.
I rikstv under en av kristendomens största högtider.
Denna diskussion hade med all sannolikhet inte uppkommit i de flesta andra länder.

Samtidigt som polisen i Malmö har berättat att antisemitismen (judehatet) i takt med invandringen har ökat, då hatet kommer från män från mellanöstern, väljer statlig tv att fronta en av de som anser att dessa hatare har rätt. Jo, hon bad om ursäkt. Hon bad om ursäkt när människor ifrågasatte och hon insåg att hennes framtida karriär kunde stå på spel om hon vidhöll vid det hon uttryckt. En ursäkt under galgen. Hade det varit trovärdigt om någon annan hade gjort likadant?

Men, för allt i världen!
Ifrågasätt inte för då ska du springa gatlopp framför människor som fortfarande tror att vi dyrkar Oden och som inte har förstått att julen firas på grund av Jesu födelse, oavsett när han föddes.
Det kan bara vara statligt ägd media som tar sådana här beslut och det är pinsamt att våra skattepengar ska läggas på det en klick PK i Stockholm anser är rätt.

Av alla människor i Sverige, var det svårt att hitta någon som inte har förutfattade meningar om andra människor?

http://www.svt.se/julen-i-svt/gina-dirawi-jag-borde-vara-julvard
http://www.svd.se/kritiken-mot-dirawi-vedervardig