måndag 30 november 2015

Hur mycket rasism tål Sverige?

Alexandra Pascalidou har ett bra tag varit en av de personer som tar upp frågan om rasism. Som en av programledarna i Ring P1visar hon ständigt vilken sida som är den rätta enligt PK-eliten och på sistone har jag börjat stänga av även denna kanal.
Jag är så trött på att få nyheter vinklade till mig.
Är det inte prat om vad bra det är med alla människor som kommer till Sverige, hur synd det är om alla som inte bor här så tillrättavisas de som inte tycker rätt.

Förra veckan berättade hon om vad fruktansvärt det var att "en 28-årig ingenjör blivit dödad av polisen". Ok. Vad var det viktiga i det? Hans yrke?
Polisen kanske hade brukat övervåld men de har garanterat inte dödat honom med vilje. Varför inte prata om polisens utsatta situation istället, se vad de ständigt får utstå. Titta på deras arbetsrutiner, vilken rätt de har att förändra sin situation och hur pressade de är men nej, det nämner hon aldrig.
sr.se
Med det uttalande hon hade får jag det till att en 28-årig hemlös/lärare/expedit inte hade varit värd lika mycket. Eller? Varför tar man upp yrket?
När jag letar fakta upptäcker jag att mannen inte är född i Sverige och det är med största sannolikhet anledningen till att hon berättar vilket yrke mannen har. Menar hon då, att vanliga människor skulle ha en förutfattad mening om namnet sades istället för yrket?
Därför säger hon yrket för att framhäva vilken duktig, fantastisk och bra medborgare han var?

Jag har ingen aning men det är min tolkning. Min tolkning av att Pascalidou försöker vända verkligheten för att passa in så som hon ser den.

För mig är alla människor lika mycket värda, oavsett om de är ingenjörer eller tillhör något annat yrke som för medieeliten inte anses vara lika värdefullt. För mig är det fruktansvärt dumt att göra såhär och det visar mer hur de tänker om andra människor än om hur människor tänker.
Varför säger de inte bara att en 28-årig man tros ha dött av polisövervåld?
Varför ska de lägga in värderingar i det som hänt?

Om inte Pascalidous uttalande och sätt att tänka är en form av rasism undrar jag hur de tänker formulera just det ordet framöver.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/313516?programid=4645
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3437&grupp=22529&artikel=6310670