måndag 9 november 2015

Glasklart..

Ta från biståndet, höj skatten, låna eller skära ner i alla befintliga kostnader.
Med andra ord: Antingen låter vi fattiga människor i världen betala, eller låta landet med ett av världens högsta skattetryck få lite mer i skatt.
Magdalena Andersson visade igår att hon inte har någon som helst kontroll.

Hon säger dessutom att vi i Sverige inte ska ha dåligt samvete då vi redan ger mycket i bistånd, andra ger mindre. Hon skryter med att vi tar emot flest människor och detta ska vi vara stolta över.
Hon är utöver detta så okunnig så hon påstår att Storbritannien, dit kan man inte ta sig så lätt. När journalisten säger att det går att både köra och åka tåg dit så.. jo.
Hur blev denna människa finansminister?

svt.se
Andersson vägrar nämna ekonomiska problem med alla dessa människor även om hon medger att det kommer tas pengar någonstans ifrån. Hon ser mest praktiska problem, som exempelvis var de ska bo. Men grattis!

Lilla jag som varken sitter i riksdagen eller har någon ekonomiexamen att skryta om började flagga för detta för många år sedan och blev då kallad rasist. Jag pekar på bristen av bostäder. Rasist! Hur ska de gå i skolan? Rasist! De bor inte humant. Rasist!

Verkligheten börjar ta sig upp till huvudstaden och det var minst sagt på tiden. Bara veckan som gick kom det över 9000 personer. Det är mer än hälften av min hemkommuns innevånare. Hur ska det fungera alls?

Kommuner går på knäna och får dra in pengar oavsett om de vill erkänna det eller inte. "Eventuella" kostnader nämner man knappt och gladeligen berättar man att detta är bra för Sverige i längden. Om jag tittar på vår lilla kommun så skenar kostnaderna för den nämnd som behandlar ungdomar med problem, socialbidrag, liknande. Inget märkligt med det egentligen då det är så på de flesta ställen och har varit så länge här. Problemet blir om ett-två år när alla de som väljer att bo kvar men inte har skaffat ett arbete måste leva på socialbidrag. Är vi beredda att höja skatten då?

Magdalena och hennes regering skryter om att de kommer höja bidragen till kommunen och jovisst, det stämmer. Staten ska ge kommunen pengar. Var kommer pengarna ifrån?
Just det, alla vi som arbetar och betalar skatt.
Är alla som betalar skatt beredda på att få en löneminskning på över tusenlappen på varje lön?
Det är nämligen de siffrorna som har varit uppe.
Jag är inte beredd att göra det och den sista gången vi satt och räknade på detta scenario för familjen så innebär det för oss, tillsammans med bland annat höjda bränslekostnader, att det inte längre lönar sig att arbeta.

Menar Andersson då att vi ska ta oss till våra jobb och spendera tid ifrån familjen, för att få ut mindre pengar än om vi stannar hemma? Det är vår verklighet.

När ska de ledande partierna våga stå upp och ärligt säga vad Sverige måste göra?

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/finansministern-det-kan-leda-till-storre-underskott