torsdag 19 november 2015

Skyldigheterna då?

Romer ockuperade Malmö stadshus. De har varit hemlösa i två veckor!
De krävde nu att kommunen skulle göra något åt deras situation.

Örhmm.. vad?
Vad i hela världen ska en kommun i Sverige göra?
De befinner sig i landet olagligt då de har stannat här längre än de får. De genererar ingenting till landet då de inte arbetar, de har ockuperat mark som har kostat kommunen och markägaren massvis att sanera och nu KRÄVER de att deras situation ska lösas?

svt.se
De har blivit erbjudna några nätter i ett härbärge och biljetten hem och detta tycker jag är för mycket. Som jag ser det borde de inte få något alls med tanke på de kostnader de medfört och de tog sig hit alldeles själv vilket borde betyda att de hittar både hit och hem igen. Deras situation ska lösas i deras land och inte i Sverige.

Sverige är många gånger ett märkligt land. Vi tar hänsyn till allt och alla, skäms för oss och anser att alla andras rättigheter går före allt annat. Dessa människor har sedan de tog sig till Sverige tagit sig rättigheter utan att uppoffra någonting av det de tycker och tänker. Vill de leva som de gör är det upp till dem men gör det då i det land de är skrivna i.

Om jag skulle flytta till ett nytt land hade jag skaffat ett arbete, skött mig och sett till att skaffa en bostad. Jag hade fått följa de seder och regler som landet hade. Är det verkligen så svårt?
Rumänien har en senator som är uppväxt på gatan och enligt honom är dessa människors problem att de vägrar anpassa sig till gängse normer i samhället, inget annat. De förväntar sig att samhället ska anpassa sig till dem och inte tvärtom. Detta fungerar inte för några andra människor och kommer inte göra det för enskilda grupper heller. Självklart ska de få utöva sina seder och sitt bruk, men då får det ske inom de befintliga ramar landet har.

De kommer till Sverige med krav. De kräver. De vill.
Självklart kan de få en del av den svenska kakan men motkravet är att de följer de normer vi har här. Bosätt er inte i andras hus eller på andras mark, skaffa ett arbete och inse att inget i livet är gratis. De flesta andra måste också göra detsamma för att få sina liv att gå runt.
Vi födda i Sverige kan inte ställa oss och protestera framför kommunhuset över att vi vill ha en bostad eller ett arbete, vi får fixa det själv.
Välkomna att göra detsamma!

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/romerna-har-gatt-in-i-stadshuset