torsdag 26 november 2015

(S)mart.

IS är inget större hot, de högerextrema är värre. Ok?
Hade du tänkt färdigt innan det uttalandet?

Jag blir så trött när människor kommer med sådana här uttalanden. Anser denne man att fördelning av röster mellan de politiska partierna handlar om en rädsla för högerextremism eller IS?
Har han märkt hur vindarna blåser?

Detta uttalande fälldes förra veckan av en socialdemokrat i Skåne.
svt.se
Min gissning är att han tänker på Trollhättan och Breivik när han gör sitt uttalande trots att människor varje dag mördas av IS.
Tror han att alla människor som flyr till väst flyr från de högerextrema?
Mig veterligen har nämligen inga sådana flykter funnits sedan andra världskriget och mig veterligen är de högerstrema väldigt dåligt organiserade. De händelser som har skett har inte skett under ett enat namn utan av enskilda människor som uppenbarligen inte mått bra.

Människorna som spränger sig själv i luften tillsammans med så många andra som möjligt gör det dock i religionen och hatets namn. De är samordnade och har som mål att döda så många otrogna människor som möjligt. Efter händelsen i Paris berättade nyheterna att den överlevande IS-krigaren som alla nu letar efter men brodern trodde att han var rädd. Dels för polisen men dels för andra IS-personer som ansåg att han inte hade gjort sitt uppdrag tillräckligt bra.
Det är alltså rätt att spränga sig själv i luften men inte att skjuta ner människor och sedan överleva. Då är personen i fråga rädd för att bli dödad.. ok.
Det låter väldigt logiskt.

Den smarta socialdemokraten som uttalade detta kanske skulle göra ett besök i Bryssel och se vilka människorna där är rädda för. Parisarna har förmodligen samma uppfattning.

Värst av allt är att denne person sitter i en maktposition.
Han är kommunalråd.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/kommunalrad-hogerextremism-storre-hot-an-is