tisdag 10 november 2015

Klarhet efter klarhet.

Flyktingarna kan bo hos just dig!
För hela 2000 kronor i månaden kan du ställa upp med ett rum åt en flykting.
Miljöpartiet visar åter igen hur extremt verklighetsfrånvända de är.

Frågor som kommer på detta är nämligen:

1. Med tanke på att en asylsökande i dag har rätt till strax över tre kvadratmeter bör det innebära att ett "vanligt" sovrum i ett hus bör inhysa i alla fall tre personer. Räknas dessa då som en eller tre?
Blir det 2000 eller 6000 kronor i månaden?

2. Skulle du låta vem som helst flytta in i ditt hus?
Jag må vara överkänslig men jag hade inte tillåtit det. Ingen kan med säkerhet säga vilka dessa personer är och är då tanken att de ska lämnas ensamma i ditt hus?

3. Ska de som bor hos dig ha tillgång till köket då de bara hyr ett rum?
Eller tanken är att alla äldre med utflugna barn snällt ska ställa upp med detta?

4. Varför i hela världen skulle någon ställa upp med ett rum för 2000 kronor i månaden när detta är en summa som ligger runt det pris en student skulle kunna få hyra in sig på? En student som du kan kontrollera vem det är genom ID-handlingar, Eniro, birthday, sociala medier..
Det är ju faktiskt studenter som tältat då det inte finns några lägenheter.
Eller förslaget gäller bara asylsökande personer trots att bostadsbristen är ett faktum för många människor i Sverige?

svt.se
5. Ska man betala skatt på dessa 2000 kronor? Upp till 50 000 kronor (denna summa kan ha förändrats sedan sist jag tittade) ska vara skattefritt, gäller det här med?

6. Miljöpartiet tror inte att det finns en risk med att någon skriver sig på en adress för att sedan låta väldigt många människor vara inneboende? Rent krasst skulle jag kunna hyra en lägenhet och sedan hyra ut de rum lägenheten har för att tjäna en slant. Tre personer i varje rum hade garanterat gett en bra inkomst. Tror Miljöpartiet att människor ute i byarna tycker att detta hade varit bra?

7. Varför skulle 2000 kronor räcka i månaden när samma person kostnadsmässigt ligger på mellan 200 och 300 kronor/dygnet på ett asylboende?

8. Miljöpartiet påstår att 15 000 rum skulle spara en miljard. EN miljard. HUR i hela världen kan de veta detta då de för någon månad sedan stod och sjöng med i kören om att "invandringen går inte att räkna på"? Uppenbarligen har Miljöpartiet nu lyckats göra någon form av beräkning.

9. 15 000 rum. 15 000 rum skulle bespara Sverige en kostnad på EN MILJARD. Det är ofantligt mycket pengar! 15 000 personer är ungefär vad detta land tar emot på två veckor vilket innebär att dessa rum inte räcker långt.

10. En miljard. Det är kostanden för 15 000 rum. VAD kostar då den totala invandringen? Brutto och netto? Då Miljöpartiet nu har hittat hur de ska göra för att räkna på detta vill jag nämligen veta detta:

Vad kostar invandringen brutto, samt netto?

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/mp-den-som-tar-emot-flyktingar-i-sitt-hem-ska-fa-betalt