söndag 22 november 2015

Var inte rädda!

Terrorn är nu i Sverige och efter att beskedet kom om höjt säkerhetsläge togs en terrorist. Oavsett vem han är, vad han har gjort eller inte vänder jag mig helt emot det faktum att hans bild finns i media. Det ska vara lika för alla så oavsett om du är en misstänkt terrorist, skrivit osmakliga kommentarer i sociala medier eller anklagas för något brott, ska inte din bild finnas offentligt förrän den dag personen i fråga är dömd för brottet. Då borde alla hängas ut oavsett brott.
Att hänga ut en människa som inte är dömd för brottet den anklagas för kan förstöra hela livet för en person!

Om denne man har gjort något eller ej har jag ingen kunskap om utan förlitar mig på att polisen och svensk lag gör det de ska. Media går nu ut och berättar att vi inte ska vara rädda. Vet de hur svårt det är? Tillslaget de gjorde var mot ett asylboende. Jag tror visserligen inte att brottet som eventuellt skulle utföras skulle skett på boendet men det hade drabbat andra människor. Faktumet att personen bodde i ett boende visar att Sverige har absolut noll koll på vilka människor som befinner sig i landet.

Innan i år togs en av de män som begick flest brott mot mänskligheten i Rwanda. Han hade befunnit sig i Sverige sedan 1994. Hur många personer ska vi upptäcka här tills 2035? Hur många IS-soldater eller mördare från Assads styrkor gömmer vi här?

Boston.com
Media får det att låta som om alla syrier flyr från IS. Faktum är dock att cirka 80 procent, alltså den helt klart största massan, flyr från Assad och inte IS. Afghanistans konflikt har varat i tio år så varför i hela världen ska vi ge alla dessa människor skydd nu?

Varför flyr de då?
Väldigt enkelt. Vårt system är för snällt. Sverige är nu fyllt till bristningsgränsen i avseendet bostäder. Det finns inte fler tak att dela ut. Ge det några år och se sedan hur det ser ut i kommunerna när de själv ska börja försörja alla dessa människor. De ska ha vård, tandvård, föräldrabidrag, barnbidrag, bostadsbidrag, barnen ska gå i skolan och föräldrarna på SFI. Inget av det är gratis, allt ska betalas. Hur?
Det är bara att vänta på Löfvens nästa tal om att "Sverige har varit naivt", när han berättar att skatten höjs med två procent (det betyder cirka en tusenlapp/hushåll med normallöner) och att vi inte har något val. Då ska skattebetalarna än en gång vara solidariska mot något alla inte har valt.

Solidariska mot eventuella terrorister som lever här ibland oss.
Alla är inte terrorister, nej, självklart inte. Det faktum att det kan finnas en enda gör dock mig rädd trots att det ständigt tjatas om att vi inte ska vara rädda. Jag är rädd. Jag är rädd för min egen och barnens framtid. Den stora fråga är när detta ska sluta för någonstans tar det stopp.

http://www.svt.se/nyheter/sapo-ska-forhora-terrormisstankte-magid