söndag 1 november 2015

Ständigt återkommande.

Punktering och omringad om vargar. För mig låter det som en mardröm. En riktigt hemsk en dessutom. För mig finns det dessutom bara en, möjligtvis två lösningar på problemet.

sverigesradio.se
Människan står högst upp på näringskedjan i dagsläget.
Antingen flyttar man vargarna dit de hör hemma eller skjuter man av dem. Vargar är rovdjur som ska vara i stora skogar och inte i närheten av människor.
Nio vargar som ställer upp sig runt en bil är inte där för att inspektera bilen, de är där för de vill ha mat och människan är väldigt liten mot en flock vargar i dess miljö.

Ja, jag vet. Detta är väldigt känsligt för många människor men jag anser, trots "bristen" på varg i min hembygd, att vargar ska vara på ställen där människan inte lever och då i begränsad skala. Jag finner ingen mening alls med att vargar ska finnas nära människor och de som anser det bor med all sannolikhet inte där detta förekommer utan i en stad där det inte är ett problem.

Som jag ser det är det en tidsfråga innan vargarna har fällt en människa och för dem spelar det ingen roll. Vi är mat på två ben och den som tror att man kan bli vän med en varg kan ta en tripp till Kolmården och se på vargarna i hägnet som enbart följde sin naturliga instinkt. De går ihop i grupp och fäller sedan sitt byte.

Hade jag varit mannen i artikeln hade jag definitivt vägrat utföra arbeten i dessa områden ensam och obeväpnad.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavleborg/skulle-byta-dack-omringades-av-vargar