fredag 5 juli 2013

Almedalsveckan

Almedalsveckan går mot sitt slut. Politiker från hela landet flyger dit för att berätta det som för dem är viktigt. Har jag inte förstått det helt fel innebär det även en hel del fest på kvällarna vilket iofs hjälper till att knyta kontakter men inte är huvudpunkten. Inbjudningarna till Almedalen brukar börja trilla in tre-fyra månader innan.

Jag ursäktar. Jag upplever politik, trots mitt eget engagemang, som väldigt mycket hyckleri. Man säger någonting men gör tvärtom. Man försöker ändra andra människors levene men bryr sig inte själv om att leva efter sina egna normer. Jag fungerar inte så och gör mitt bästa för att leva efter det som jag vill andra sen ska ta efter. Hur ska jag annars veta att det fungerar?

Av allt märkligt jag hört står Miljöpartiet för det mesta. Jag hänger inte med i deras resonemang. Det kan hända att det är jag som är trög men det partiet är i mina ögon de största hycklarna. Den dag deras flesta väljare kommer från landet ska jag kanske börja överväga att läsa in vad de står för. Självklart tycker jag att min arbetsmiljö som lärare ska vara bra. Jag har inga problem alls med det. Min tanke är ändå att detta är en röd (grön?) linje genom detta block.
Sköt dig och du får ingenting.
Missköt dig så fixar vi det.
Det måste vara varje kommuns ansvar att se till att skolmiljön är bra. Ett möglat klassrum kan i mina ögon inte vara statens ansvar utan kommunens. Det är de som sätter budgeten och prioriterar vad som ska göras innanför kommungränsen.
Självklart ska fel åtgärdas men då är det kommunen som ska få en känga för att de inte har skött det som ska vara skött. Det kan inte vara så att de som missköter sig ska få mer alltid.
Hur skulle det fungerat om vi hade gjort så med våra barn?
Har du två barn och den ena slår sönder sin leksak, trots flera påpekanden om att vara försiktig, ska den få en ny då?
Den andre som pedantskötte sin, vad ska den få då?
mp.se
Miljöpartiet är i mina ögon ett parti som trots sitt namn inte gynnar oss som bor på landet där det inte bara är betongmiljö utan naturreservat och hav. Förslaget de kom med förra året om att öka skatter för att sen införa fler bussar i storstäderna gav mig krulligt hår. Jag som har en buss i timmen och ska vara väldigt nöjd med det då det endast funnits sedan i fjol ska tycka att Malmö ska ha femminuterstrafik. Jag ska dessutom betala för den utan att utnyttja den. Nej tack.

För mig får den som vill gärna vara miljöpartist för det är upp till var och en att själv välja vilket parti man tillhör och vad man röstar på. Jag respekterar deras val och skiljer på sak och person. De skulle dock lärt sig att tänka så själv. Många gånger känns miljöpartiet som när man ska förklara varför man inte är vegetarian. Den som äter kött ska försvara sig och förklara sig. Jag vet till hundra procent att jag inte är miljöpartist men tänker inte förklara varför om den som nu orkar läsa det inte märkt det på mina andra inlägg.

http://www.mp.se/