måndag 15 juli 2013

Dax för att dö

Vissa saker förstår jag inte medan andra är hur klara som helst. Jag avskyr dödsstraffet. I mina ögon finns det inget värre men.. Jag tycker inte det är upp till mig att bestämma vilka lagar andra länder ska ha. Jag kan ha en åsikt om det men inte mer.
Bloggen nederst handlar om en man som ska avrättas i mitten på veckan.
Enligt honom själv är han oskyldig men han är dömd för två mord varav det ena var på hans flickväns syster. Det finns alltid de som blivit oskyldigt dömda men med dagens teknik tror jag att de blir färre och färre. Mördar du någon vet du att du får fängelse om du åker dit.
Mördar du i USA vet du att risken finns att du får dödsstraffet.
nsd.se
Anledningen att jag är emot dödsstraffet är inte humanitet utan precis tvärt om. Jag tycker att det är för snällt utöver den risk det finns att personen i fråga inte är skyldig. Att få en spruta och somna in ser jag som väldigt snällt jämfört med vad de har utsatt sina offer för. Du mår dåligt innan och är säkert nervös men det går snabbt.
Då jag tror på reinkarnation kommer de, som jag ser det, fortare till ett annat ställe.

Om du begår fruktansvärda brott tycker jag att du ska bli inlåst och få vård om det går. Går det inte bör de låsas in för all framtid för att skydda resten av befolkningen. De är inga offer och har gjort sina val själv.

"Experience is a brutal teacher, but you learn. My God, do you learn."
C.S. Lewis

Att läsa inlägget som är länkat är för mig mycket konstigt. Hon beskriver vad hon inte får ha på sig och vad hon gör. Mannen som sitter framför henne är dömd för dubbelmord. Jag tycker synd om honom men inte så synd om honom att jag skulle protestera mot de lagar han visste fanns i hans land när brottet begicks. Jag tycker USAs system med att anhöriga får lägga sig i är fel och hurrar inte för det men jag tycker att Sveriges system är alldeles för mesigt.
Som jag ser det har vi ett rättssystem som är anpassat till brottslingen och inte offret. De kan få rabatt, släppas tidigare (från det alldeles för korta straffet från början) och kan leva som på utsidan med den enda skillnad att de inte kan gå som de vill. Jag tycker det är för snällt med tanke på att offret med familj ska leva med handlingarna de drabbats av för all framtid.

Mannen bloggen handlar om har satt sig i sitsen han sitter alldeles själv.

http://bloggar.aftonbladet.se/enveckameddoden/2013/07/om-en-vecka-ska-jag-do/