måndag 29 juli 2013

Ryssland och Priden

Dags för Pridefestival i ett fritt Sverige. Samtidigt misshandlas människor i Ryssland för sin sexuella läggning. Detta är för mig helt fruktansvärt.

Jag kan tjata om och om igen. Det finns inget viktigare än att skilja på sak och person. En människa kan vara hur trevlig som helst även om du inte har samma läggning, kön, parti, åsikt, tänk, ursprung eller religion som denne. Så länge personen i fråga är trevlig så bryr jag mig inte om något av det andra. Vem och av vilket kön en annan människa väljer att leva sitt liv med har jag absolut inte med att göra och i mina ögon har ingen annan det heller. Det är uppe till varje enskild individ.

Denna grupp i Ryssland lurar till sig homossexuella män genom datingsidor för att sedan misshandla dem. Inte nog med att de förnedrar dem så filmar de det och skickar till deras familj och anhöriga. Tyvärr är inte människorna i Ryssland lika vänligt inställda till att man älskar någon av samma kön som de flesta av oss i Sverige är. Fobi mot någon läggning är enligt mig märkligt. Jag har väldigt svårt att tro att alla de som har fobi verkligen har blivit utsatta för något eller har en anledning att ha sin skräck. Vi är alla människor och jag kan inte påstå att jag skulle vara rädd för att bli överfallen av en annan kvinna.

kootation.com
Pridefestivalen drar igång i Stockholm i veckan och jag tänker med detta inlägg passa på att göra lite reklam för min vän som har sitt boksläpp under priden. Vännen heter Leonora Vilhelmsson och boken hon har skrivit heter Under regnbågen (www.underregnbågen.se)
Alla människor ska ha samma skyldigheter när det är något men de ska också ha samma rättigheter och det är det som denna boken handlar om.

Jag hoppas att Ryssland vaknar upp. Det är inte ok att förstöra någons liv och driva dem till självmord för att de är förälskade i någon av samma kön. Med tanke på att förövarna utan problem stoltserar med sina ansikten lär de inte vara rädda för något straff. Denna grupp borde sitta bakom lås och bom och hade gjort det om det hade funnits några vettiga värderingar i dem som styr detta stora land.

http://www.thegailygrind.com/2013/07/25/russian-neo-nazi-groups-tricking-and-torturing-gay-male-teenagers-the-blood-is-on-putin-hands/