måndag 22 juli 2013

Fröken Svenskapolis

Återigen. Jag vet att det är jag som har problem men vissa saker kan jag helt enkelt inte sluta att störa mig på och jag tänkte ta upp det igen. Jag inser att framtiden även innebär förbättringar men till mycket tycker jag att det är så mycket som är fel. Att bara lyssna på nyheterna kan bli ett problem. Jag är verkligen inte perfekt och utger inte mig för att vara det. Jag har en väldigt speciell dialekt som för många är svår att förstå men de regler som finns för svenska gäller alla. Vissa saker får jag inte ihop.

Hur kan något vara fruktansvärt bra?
Fruktansvärt är inget positivt ord men bra är det. Det är i mina öron motsatser.
Otroligt dåligt. Sjukt bra. Jävligt roligt. Fantastiskt..

tallstugan.se
Jag gick hem till han.. Det heter honom.
Jag gick hem till honom.

Jag var hos hon. Henne!
Nyheterna säger ständigt fel med detta. På nyheterna på lätt svenska som går på P4 säger de mer fel än rätt. De om några borde säga rätt!

Sär skrivningar ska vi inte ens tala om..

Oavsett vad människorna i huvudstaden tror så uttalas inte kex med k.
Människor som värnar om det svenska språket ska verkligen inte säga kex med k då det är en rest från det att vi lånade ordet från det engelska språket.
I svenskan gäller det att om e, i, y, ä eller ö kommer efter k uttalas k som tj, som i exempelvis kista eller köpt. Hade varit intressant att höra dessa "kex med k-människor" uttala sjuk med ett k istället. Självklart finns det även låneord som efter många om och men blir svenska men detta är enligt mig inte ett av dem då Sverige som land inte är överens.
Hade det varit något annat område än Stockholm som fått detta för sig hade det inte ens diskuterats.

Ett bevis till på hur vissa saker kan få mig att totalt blockera allt annat och locka fram besserwissern i mig. Hör jag någon göra fel blir det en kamp mot viljan för att inte säga ifrån och hör jag det på radion stänger jag av den.