torsdag 4 juli 2013

Hej alla Rysslandsvänner!

Alla barns lika värde?
Hur i hela världen kan ett land ta ett så fruktansvärt dumt beslut?
Hur kan man sätta ett agg mot ett helt land före välbefinnandet hos barn i landets barnhem?
Sex barn som skulle adopteras till USA får nu inte längre adopteras bort utan ska placeras inom Rysslands gränser. Det speciella med dessa barn är att de har Downs syndrom, är cp-skadade eller har HIV. Ärligt, vem tror att de får en chans i sitt hemland?
Dessa barn hade möjligheten till ett bra liv på andra sidan Atlanten men den ryska regeringen satte stopp för det. Barn hamnar i kläm för en politisk konflikt och det gör mig så arg.

Barn kan inte hjälpas att de föds. De kan inte hjälpa att de finns till. Enligt artikeln får alla föräldrar i Ryssland som föder ett barn med Downs frågan om de ska plocka väck barnet med en gång. Tydligen väljer 85% av alla dessa att lämna barnet direkt till ett barnhem.
Vari ligger felet? Kulturen? Utbildningen? Landets tänk överhuvudtaget?
Det är deras eget kött och blod men på grund av ett syndrom vill de inte ha barnet.
Jag inser att det kan vara mer jobb än med ett friskt barn men jag hade aldrig lämnat bort mitt barn oavsett vad som hade varit fel på det. Det säger sig själv.

Sverige som har, enligt mig, väldigt bra lagar runt detta borde kanske ta och lära upp MVC och BVC i Ryssland. Hellre att de får veta tidigt att det är ett syndrom på barnet och att de kan göra abort än att de fyller barnhemmen med dessa barn och låter dem dö ensamma utan någon som älskar dem. Detta stör mig in i själen och hade jag kunnat hade jag hjälpt dem allihop.
ostpendeln.se

Jag har tittat mycket på att adoptera och kan tänka mig att göra det. Inte för att vara snäll som många då tänker utan för att jag vill ha fler barn och ser detta som ett väldigt bra alternativ. Jag skulle få som jag ville och barnet hade förhoppningsvis trivits bättre hos mig än på barnhemmet. Om man läser mycket om adoption har jag ofta stött på artiklar och påpekanden att om man tar ett barn med ett "fel" kan de skynda på processen. De marknadsför det nästan på detta sätt. Oavsett vad jag tycker om det betyder det att det är svårare för dessa barn att hamna i en familj. Hur i hela världen kan då Ryssland göra såhär?

Enligt artikeln har rysk tv visat hur bortadopterade ryska barn dött av olika saker i USA. De visar tydligen det på tv men jag betvivlar att de visar annat som händer som inte är bra för sitt eget land. I mina ögon är det en hjärntvättad människa som har uttryck sig så. Denna människa försvarade beslutet som var taget. Barnen skulle stanna i Ryssland. Jag blir så arg.
Jag kan inte ens se bilder på dem utan att önska mig ett större hus för att hjälpa dem bort från det liv de lever. Hade jag kunnat hade jag lämnat Sverige för att hjälpa dem på plats.

Jag hoppas verkligen Europadomstolen tar tag i detta.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5581391