tisdag 2 juli 2013

TV-licensens vara eller inte.

Detta är för mig en av de mest meningslösa avgifter som finns. Jag inser precis som artikeln säger att systemet som är idag fungerar men det är stenåldern i mina ögon. Jag tycker inte om skatter men kan inte se varför detta inte ingår i den vanliga skatten.

Utöver tv-licensen har vi Viasat. Jag har inte ens orkat sätta mig ner och kolla hur mycket det egentligen kostar i månaden men det kommer med jämna mellanrum en räkning på en bra bit över tusenlappen utöver den som kommer varje månad. Vi tittar dessutom knappt på tv. Jag har aldrig tid och det jag vill se ser jag via datorn på nätterna.
vansterstudenterna.se
Gillade bilden.. ;)
Jag inser att det är ett ilandsproblem men det enda ställe det inte finns en tv på är toaletterna. Känns som om det inte hade varit så bra för de familjemedlemmar som vill in där när någon annan gör ett besök.

Enligt mig måste det till ett bättre system. De personer som inte har en tv-sändare i någonting idag är få. Under mina år som lärare har jag stött på en elev som inte hade tv och det är några år sedan.
Jag tycker det är viktigt att vi har en fristående tv med kanaler även om jag många gånger undrar hur oberoende exempelvis nyheterna är. De stämmer inte alltid så bra med övriga nyhetskanaler i Europa.

Jag ser fram emot att de ska förändra detta även om det dröjer några år till.

http://rod.se/tv-licenserna-blir-kvar