tisdag 23 juli 2013

En prins!

Monarkin är för många omdiskuterad men för mig självklar! Klart att Sverige ska ha en monarki! Englands kungahus är med all sannolikhet mer känd än det svenska och nu har de fått nummer tre till tronföljden. Prins William och Kate fick en liten son igår!

Jag kan se ett problem med monarkin och det är den del att de inte själv kan välja om de vill eller inte vara en del av det. Å andra sidan är de uppvuxna i det och har inget att jämföra med. Jag hade absolut inte velat byta med dem och alla de som gnäller över den borde tänka ett varv till. Monarkin är ett sådant bra ansikte ut för Sverige. Nu är det mitt parti som sitter ordförande men hade jag suttit i ett annat land hade jag hellre tittat på något av kungabarnen än statsministern. Nu gör de inte samma jobb så det spelar ingen större roll egentligen.
Den av dem som vill dra sig undan rampljuset kan nästan göra det.
De kommer förmodligen alltid bli jagade mer eller mindre.

svenskdam.se
Vad William och Kates son ska heta är inte offentligt än men jag hoppas de gör som Viktoria och Daniel och kommer med något nytt och lite annorlunda. På 2000-talet är det ok att förnya sig lite.
Det hade dessutom kanske varit lättare att lära sig kungaföljderna utantill om det var så att alla nästan hette likadant..
Synd att Lady D inte lever och får vara med om att bli farmor.

Jag önskar dem all lycka oavsett vad pojken ska heta. De har en rolig tid framför sig!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5598167