torsdag 18 juli 2013

Hrm.. förvånad?

Pedofiler tar barnbilder på facebook och polisen uppmanar nu användare till att vara försiktiga. Ibland undrar jag om människor inte tänker på detta själv. Vi har inga bilder på barnen på internet då det inte, enligt oss, är vårt val att göra utan deras. Ibland undrar jag över att det finns de som lägger upp bilder på sina barn där jordgloben ovan bilden visar att den är öppen för alla. Alla kan se den. Även de som inte är vänner med personen ifråga. Sommartid måste vara nätpedofilernas favorit då väldigt många lägger upp bilder på sina barn på stranden och badet. Jag kan till viss del förstå om man lägger upp bilderna i slutna grupper för exempelvis släkten men egentligen inte det heller. Det är inte svårt att skicka mms idag.

motpedofilerisverige.wordpress.com
Det som finns på internet försvinner aldrig och det kan inte vara kul för barnen om en bild på dem råkar dyka upp i ett sammanhang med barnpornografi. De kommer minnas det så länge de lever. Artikeln har en rådgivare som säger att man endast ska lägga upp bilder, om man ska lägga upp några alls, som kunde sats upp på en anslagstavla. Låter som en bra riktlinje tycker jag.

Om du tycker om djur vill du med all sannolikhet jobba med det. Trivs du med mäniskor letar du förmodligen upp ett socialt jobb. Är du pedofil söker du dig garanterat till ett jobb där du får vara så mycket som möjligt runt barn. Det är den personens tillfälle att få utlopp till vad den vill hur sjukt det än är. Ingen borde bli förvånad över det. Att dessa personer utöver detta även letar på internet är verkligen inte nytt. Det är hemskt att man ska behöva anpassa sig efter sjuka människor men tyvärr är det så och inget som någon kan göra något åt just nu.
En önskan kunde ju varit att straffen hade blivit betydligt hårdare och att den som döms till ett straff inte får tillgång till internet under några omständigheter. Vill de leta upp någonting finns det böcker.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/pedofiler-tar-barnbilder-pa-facebook