söndag 22 september 2013

Inga polisnotor till arrangörer..

Ytterligare en sak jag inte håller med om. Jag förstår att Sweden Rock och alla fotbollsklubbar är överlyckliga över att slippa dyra notor från polisövervakningar men jag förstår det inte.

Som skattebetalare betalar vi, trots alla skatteavdrag som regeringen med Moderaterna i spetsen sänkt (Tack!), stora summor skatt varje år. Att de pengarna går till sjukvård, äldreomsorg, skola och så vidare säger jag ingenting om. Jag säger ingenting om att de går till polisen heller. De får gärna ta sina resurser och spärra varenda väg i hela Sverige för att kolla nykterheten och jaga tjuvar men att nu åter igen låta oss skattebetalare stå för dyra övervakningar av fotbollsmatcher etc är absurt. Mina surt inbetalade skattepengar ska gå till att hålla en massa huliganer i schack. Varför?
Ok, om kostnaden hade sänkts för dem, men varför ta väck hela beloppet?
aftonbladet.se
Hade summan halverats hade det fortfarande varit en liten intäkt för att hjälpa till.

I min kära hemkommun har vi Mjällby AIF som efter många om och men tog sig upp i Allsvenskan och dessutom har lyckats med att behålla sin plats där. Jätteroligt!
Den bästa tiden att begå inbrott i vår kommun är när det är match för då finns det inte en polis någonstans utom på en koncentrerad yta kallad Strandvallen.
De brukar stå och göra nykterhetskontroller eller ta fortkörare före och efter men det går rätt snabbt att genomskåda det. Kostnaden för att ha en hel hög med polisbilar och pikébussar stående där hela tiden är inte billigt. Nu ska vi skattebetalare åter igen ta den kostnaden.
Jag är inte nöjd med det beslut som har tagits.
Jag var däremot väldigt nöjd när beslutet togs att den som behövde polisen skulle betala den.

Jag kan inte se varför det ska vara olika regler för olika instanser.
Om den lokala krogen har en spelning måste de hyra in vakter utifall det blir bråk.
Det är ingen annan som hjälper dem med den insatsen.

Som jag ser det kunde kostnaden halverats för att visa båda sidor vad som gäller. De pengarna som kommit in kunde använts till mycket bättre saker än att ha polis stående under varenda allsvensk match eller musikevenemang.

http://www.svt.se/nyheter/arrangorer-slipper-polisnotan