fredag 20 september 2013

Vargens vara eller inte.

Vargens överlevnad i Sverige är en fråga som aldrig har intresserat mig. Jag dödar knappt flugor som tar sig in i huset då jag är väldigt övertygad om att detta med karma till slut kommer ikapp alla. Jag vill inte ha någons liv på mitt samvete oavsett hur litet och ömkligt det än är. Jag tror inte på detta med att döda andra levande varelser och jakt är något, även om jag är fullt medveten om hur viktigt det är, jag inte är förtjust i. Jag skulle aldrig kunna skjuta ett djur.
djurskyddet.se
Vargen då. De är liv precis som alla andra varelser på planeten men jag har full förståelse för att människor inte vill ha dem runt sina bostäder eller vid sitt boskap. Jag var hos en vän för ett litet tag sedan och de hade haft varg ändå upp på husknuten men hundarna hade skrämt iväg den. Jag hade blivit totalt livrädd. Hur ska någon kunna släppa ut sina barn om det går en varg lös?
Ett barn är ett lätt byte.

I Svalbard finns det kravallstaket runt dagiset (ja, jag säger fortfarande dagis för liksom att en lokavårdare fortfarande städar lokaler så anser jag att förskolan är det som kallas för nollan vilket gör att det innan kallas dagis oavsett vad storstan säger). Anledningen är inte att barnen i Svalbard är extra jobbiga utan det faktum att det ger lite skydd för barnen om isbjörnarna går till attack. Är det så vi ska ha det i Sveriges vargområden? Ska vi hägna in dagisen?

Djurens rätt och andra liknande instanser skriker högt för vargens överlevnad men det är ju inte så att vargen försvinner om den inte längre finns i Sverige. Det finns fortfarande gott om varg i andra länder runt om i världen. För mig är det viktigt att respektera alla djur men även människorna. Man börjar lära sig redan på lågstadiet om näringskedjan. Vi står överst i den.
Vargen under.
Det borde räta ut en hel del frågor och undringar. Helt uppenbart kan vi inte leva tillsammans och jag hoppas att alla de som så väldigt gärna tycker att vi ska ha hur mycket varg som helst i Sverige också tar med sina barn och bor i de områden där de har problem med dessa djur.
Jag hade aldrig velat bo i ett område med varg eller björn.
Vargen är ett oerhört vackert djur men barnen hade aldrig fått gå ut om det fanns en risk att de skulle bli deras middag.

http://www.svt.se/nyheter/ny-rovdjurspolitik-baddar-for-brak-1