lördag 5 november 2016

Hinna med vad?

Tröttsamt!
Precis så tänker jag.
Varför i hela världen skaffar man barn om man inte vill umgås med dem?

Socialdemokraterna har tagit institutionalisering till en ny nivå. Den dag ditt barn får ett yngre syskon, får föräldrarna i Stockholm idag lämna barnen 30 (!) timmar i veckan och framöver ska gränsen ändras till obegränsat antal timmar. Föräldrar kommer alltså få lämna syskon från 6:30 till cirka 17:30 varje dag. Grattis!
Enligt de bestämmande kommer detta gynna barnen och:
"Den viktigaste anledningen är att vi ser att de barn som går på förskola i den pedagogiska miljön, har bättre förutsättningar senare i livet, när man går vidare i skola och högre utbildning."
dn.se

Mina undringar är då dessa:
Exakt vilka barn gynnar detta?
Jag har nämligen en väldigt klar bild av vad de styrande är ute efter trots att de inte säger det.
Menar de att barn till "vanliga" föräldrar mår dåligt av att vara hemma med sin familj?
För i så fall undrar jag varför de inte startar upp förskolor som fungerar som barnhem.
Staten och kommunerna kunde styrt upp och hjärntvättat alla barn från ett års ålder så hade de haft många patrioter i sina led!?
Det skulle kunna vara så att man vill att barn ska vara väldigt mycket på förskolan för att lära sig vårt språk då de annars för problem i skolan när de blir äldre, men det är en gissning. Det behöver inte vara så men det kan vara så..

En person de har intervjuat säger att det kan vara bra då det är svårt att hinna med när man får syskon. Hinna med vad?
Fika på stan med vännerna?
Städa?
Ha egentid?

Jag/vi kan av egen erfarenhet berätta att trots att vi är sju i familjen, har husdjur och över 350 kvadrat att städa så är det inga problem alls. Vi har prioriterat att ha barnen så lite som möjligt inom barnomsorgen. Inte för att vi är missnöjda med den för dagmamman vi har är helt fantastisk, utan för att vi bestämde att vi skulle ha alla dessa barn och då är vår huvuduppgift att ta hand om dem, inte samhällets. En av oss arbetar utöver det.
Vi har dock prioriterat bort de egna fritidsintressena, resor och större utgifter utöver de vi måste ha. Allt för att kunna vara hemma så mycket som möjligt så att barnen känner oss bättre än personalen på en förskola. Med socialdemokraternas syn betyder detta att vi inte gör det som är det bästa för våra barn. Socialdemokraterna anser nämligen att vi inte ser till att de får de pedagogiska förutsättningar de behöver för att studera vidare senare i livet.
Vet ni vad, jag bryr mig inte om barnen väljer att studera vidare eller inte. Alla kan nämligen inte vara ingenjörer eller forskare för hur ska de personerna få ett hus byggt, mat på bordet eller en bil att köra om ingen längre ska arbeta med detta.

I min värld är detta dock ett storstadsproblem. Människor i storstaden är nämligen så upptagna av sig själv, sin karriär och sina egenintressen med vännerna att detta sätts först på skalan över saker man vill med livet. Barn skaffas för att det är så det ska vara. Man ska ha 2,4 barn och ha en karriär samtidigt.

Jag är principiellt emot de 15 timmar som erbjuds idag men kan se att vissa barn behöver det. 15 timmar är dock betydligt mindre än ett obegränsat antal timmar.
Min åsikt: Stackars barn.
De kommer växa upp utan en grundtrygghet i sin familj som på sikt kommer skapa robotar i de socialdemokratiska leden.
Ni som inte är intresserade av att umgås med era barn; skaffa inga!
Ni som har vettet att inte lämna bort barnen all vaken tid; ni är betydligt bättre än vad politikerna här vill göra sken av. Ni vet BÄST!

När jag läser listan (i länken) över hur många timmar man får lämna bort sina barn undrar jag hur vårt land ska se ut i framtiden. "Jag vill ha barn för det ser bra ut på familjebilden".
Hemskt.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/nu-far-syskon-ratt-till-heltid