torsdag 3 november 2016

Och utsatt blir kvinnan.

Om jag bygger ett hus utan att ha ordnat med ett bygglov, kommer jag bli straffad för att jag inte gjort rätt för mig. Håller jag barnen hemma från skolan när de ingår i skolplikten så blir jag som förälder straffad. Gör jag ett inbrott och polisen, mot all förmodan, skulle ta mig så blir jag straffad.
Men..

.. om en man våldtar en kvinna i sömnen och sedan påstår att han sov, då frias han!?
Ett fantastiskt fint exempel på hur vårt land Sverige fungerar.
I ett nötskal.
svt.se

Kvinnor som vaknat av att någon har haft sex med dem definieras som våldtagna. De har med våld blivit sexuellt utnyttjade. Många gör inget motstånd alls av rädsla för att förlora sitt liv. Sannolikheten att våldtäktsmannen tas är liten men de som ändå blir tagna klarar sig undan genom att påstå att de sover! Detta är en katastrof.

Artikeln berättar om en professor som säger att sexsomni visserligen finns men är oerhört ovanligt. Han påstår att de som har blivit friade inte lider av detta då de saknar andra kännetecken och pekar på att en av dem förmodligen var berusad istället.
Med andra ord, blir du full och har sex med någon mot dennes vilja så är det ok!
Det blir då inte våldtäkt för du var för full.

Var ska egentligen gränsen gå?
Med tanke på hur låga straffen är i Sverige blir det meningslöst att ens ha en rättegång i framtiden och jag väntar på den första ickedomen mot en gruppvåldtäkt som har skett i sömnen.

Missar jag bygglovet, kör för fort eller glömmer en räkning får jag ta konsekvenserna av mitt beteende oavsett om jag menade det eller inte.
En våldtäkt är en våldtäkt oavsett om personen i fråga var vaken eller inte.
Hur svårt kan det egentligen vara att se!