måndag 14 november 2016

För er som vill jämföra.

Löfven möttes av stenkastning, skjutvapen och stora demonstrationer. Demokratin ansågs nämligen vara fel när han valdes och människor väljer därför att protestera. Inte bara en dag utan dag efter dag och de uppger högljutt att de inte tänker sluta.
De påhejas dessutom av media från hela världen och alla de som ansåg att världen blev en mörk plats när Trump valdes till ny president, håller med.
Protestera på!
svt.se

För mig är det oroväckande.
Demokrati är demokrati även om den inte är densamma.
USAs räknesystem är inte som Sveriges men det är demokratiskt valt av sitt lands invånare och alla får samma premisser när de börjar sin kamp för en plats i vita huset.
Skrämmande är det också att höra alla de som förbannar Trump, ty han är en hemsk arg vit man.
Var Hillary ett så mycket bättre val?
En kvinna som är mot laglig abort och för dödsstraff, känns det bra?

Jag fick frågan av media veckan innan valet och berättade då att jag hade röstat blankt om jag hade haft rösträtt i USA. Den som skulle lägga sin röst på Hillary visar mig att man inte har koll på den politik hon förde och man ska vara väldigt medveten att på den skala, i den betäckning det går att överföra, vi har i Sverige hade båda de stora representanterna från USA placerats en bra bit till höger om Sveriges blåaste alternativ.
Två extremt konservativa och bakåtsträvande partier som lever i tron om att ett personnummer är något som ska skyddas in i det sista. En registrering innebär ett hot!
I Sverige registreras vi ständigt och tack för det då det hjälper till inom bland annat vården.

Människorna som nu demonstrerar får självklart göra det men jag anser inte att man så partiskt ska välja sida för precis som i artikeln är det faktiskt så, att den som stannar i ett land trots att de inte får, begår en brottslig handling. Det är en lag som gäller även i Sverige och Sverige verkställer den nu så mycket vi kan. Trump vill alltså göra som Löfven, lagen ska följas lika av alla.
Man kan tycka vad man vill om lagarna men den dag de inte finns eller följs blir det anarki och det är med all sannolikhet inte ett alternativ någon vill åt.

Utöver allting är Trump 70 år gammal och Clinton 69 år.
Vem i Sverige hade lagt sin röst på någon som inte ens får arbeta enligt Sveriges regler?
De är enligt oss pensionärer och ska ta det lugnt.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/stora-protester-vantas-i-usa