söndag 6 november 2016

Tummen upp till Grand Hotel!

Trots trakasserier och hot ställde inte Grand Hotel i Stockholm in bokningen de hade och de ska ha all heder för detta. För mig är det mycket oroväckande när ett parti som genom ett demokratiskt val fått sin plats i riksdagen, inte ska behandlas som alla andra.
svt.se

Hotell och restaurangfacket meddelar att de anser det vara hemskt att en odemokratisk organisation får ta plats såhär på en arbetsplats. Då ska vi se här:
Hotell och restaurangfacket ingår i LO-koncernen som i sig består av fjorton olika fack.
Av dessa fack finns det förbund (Transport) som sparkar medlemmar som öppet engagerar sig för Sverigedemokraterna. Hotell och restaurang själv har gjort det som sitt signum att förstöra för människor i mindre företag som vägrar ansluta sina anställda. Med detta tänker jag exempelvis på salladsbaren i Göteborg som de satte blockad för då de anställda inte var anslutna till facket. Att de fick bättre lön än den fackliga spelade ingen roll för det var principen.
Handels satte även de blockad med start för många år sedan. Företaget Gekås i Ullared vägrade nämligen följa strömmen vilket resulterade i att sändningarna fick komma nattetid när facket inte stod och blockerade vägarna. Facket gav upp här till slut.. men:
Alla ska med!

Eller?
Alla ska med!.. om du inte är Sverigedemokrat eller driver ett litet företag?
Då ska de inte med?

Alltså, Hotell och Restaurangfacket anser att Grand Hotel gör fel som hyr ut sin lokal till Sverigedemokraterna och min stora fråga blir då:
När du personligen, eller ditt företag/den förening du förespråkar, exempelvis hyr in en vvsare. Kontrollerar ni då eventuellt partimedlemskap?
När snickaren är hemma. Kollar ni då?
Elektrikern?
Barnens lärare?
Barnens klasskamraters föräldrar?
För med den kontenta som förs mot Grand Hotel så borde alla SDare bli utstötta.
Du känner väl på något sätt någon?
Dina barn umgås väl inte med någon?

Nej, vet ni vad. Om jag ska bo på hotell så bryr jag mig faktiskt inte om vilka andra människor som har varit där så länge det är helt, rent och nybäddat. Hotellet får ha vilka andra gäster de vill för jag förstår att de måste överleva precis som alla andra företag, stora som små.
Att fylla i och ge Grand Hotell en stjärna när de inte ens har varit där är för dåligt för skulle något fyllas i borde det vara tvärtom. Fem stjärnor för att ni står på er och inte gör skillnad på olika människor för den gränsen skulle jag vilja se.
Facket kan reda upp sig själv och sina egna led innan de ens bryr sig om att kommentera.

Hur hade skogen låtit, om alla fåglar sjöng likadant?
Heja Grand Hotel!

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/natkampanj-mot-grand-hotel