torsdag 10 november 2016

Nu ska vi se, våldtäkt mot barn?

Den minderåriga flickan var med på det men tränaren döms trots det till våldtäkt mot barn. Anledningen är att flickan är minderårig och att han har utnyttjat sin ställning gentemot henne. Han å sin sida säger att hon varit kär i honom och att han har försökt att avvärja det hela utan att lyckas.
Jag betvivlar inte en enda sekund att detta ska räknas som våldtäkt för precis så säger den svenska lagen. Tankarna går dock vidare.
svt.se

Gäller detta alla?
Alla män som är myndiga och har sex med en flicka som inte är myndig, för oftast är det på det hållet, de begår en våldtäkt?
Så ser det väl ut?
Men just det, det gäller bara människor födda i Sverige.
Flickor som gifts bort i andra länder och sedan kommer till Sverige, där är det ok med våldtäkt. Om och om igen och ingen kommer reagera eller säga någonting.
Vårt land glömmer dessa barn, för det är barn.

I landet lagom som är så rädda för att få rasiststämpeln på sig så ser man hellre mellan fingrarna än låter lagen falla lika på alla människor som befinner sig här.
Den stora fråga man kan ställa sig då är varför?
Är barn födda i andra länder mindre värda?

Som en röd tråd finns detta i Sverige.
Vi pratar om alla människors rättigheter men godkänner att tiggares barn får bo i bilar. Vi godkänner märkliga giftermål med minderåriga och vi tillåter dem fortgå i Sverige.

Jag förstår att Sverige inte kan upphäva äktenskap men hur vet vi att de är gifta?
De flesta som kommit de sista åren har inga papper alls och lär då inte heller sparat på ett papper som säger att de är gifta. Eller?
Det känns inte så trovärdigt i alla fall.

Tränaren ska med all rätta dömas för våldtäkt men jag ser med spänning fram på att svensk lag ska börja gälla lika för alla.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/tranare-domd-for-valdtakt-mot-barn