söndag 13 november 2016

För Stockholm är liiite viktigare..

Norrland och Stockholm munhuggs över snöröjningen. Norrlänningarna anser att Stockholmarna gnäller och tänk. Jag håller med Norrlänningarna.
Hur kan det alltid vara en katastrof när det drabbar Stockholm?

Jag vet, riksdag och regering sitter där, vår kungafamilj och många kontor men om allting skulle snöas in i ett par veckor, så är det bara precis närområdet som drabbas. Precis som i alla andra delar av Sverige. Stadsborna bryr sig knappast om hur mycket snö eller kaos det blir i Blekinge men vi måste veta hur hemskt de har det.
Ok, det kom femtio centimeter snö.
En halv meter.
Det blir svårt att ta sig fram med bilen och kollektivtrafiken får även de problem.
Jobbigt för er men vet ni vad, det är snart vinter och inget märkligt.
Det där vita från ovan trodde jag enbart satte SJ i chock men det gällde även huvudstaden.
svt.se

Mitt stora problem med snön är egentligen att bilarna är för bra. Fyrhjulsdrift och antispinn är en katastrof när bland det roligaste som finns är att sladda runt med bilen. Alla de timmar som har lagts på vägar/sjöar med väldigt effektiv halkträning hjälper inte då bilen har så mycket funktioner att den vägrar sladda. Visserligen säkert och bra men lite trist när det faller snö.

Min önskan för framtiden är att media ska vända sin vy lite. Jag hade rätt mycket diskussioner kring rapporteringen från New York när de hade en jättesnöstorm för några år sedan. Samtidigt drog det en tyfon över Filippinerna men den rapporterades det nästan ingenting kring medan vi i Sverige blev fullpumpade med en storm i USA. Inte för att den stormen inte var jobbig för dem, men ur ett stort perspektiv så hade jag hellre befunnit mig i New York under en snöstorm än i Filippinerna när en tyfon drar in och jämnar allt med marken.
Media tyckte att rapporteringen från USA var viktigare då det är närmre oss och de rapporterade bara vad människor i Sverige vill veta.
Igår rapporterades det om en attack i Pakistan.
Perspektivet har uppenbarligen förändrats lite de sista åren..

Stockholmarna och media måste någon gång inse att hela Sverige inte kretsar kring dem. De behöver sin egen Copernicus som berättar för dem att huvudstaden inte är jordens mittpunkt för den snurrar runt solen precis som Norrland och Blekinge.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/socialt-snobollskrig-mellan-stockholm-och-norrland