lördag 12 november 2016

Mannen, myten, legenden.

Donald Trump. Mannen som ensam skulle krossa hela världens ekonomi, skapa hysteri och ett nytt världskrig är ett faktum. Många var de som vaknade upp till en svart dag, en svart värld. Inget skulle fungera.

Jag är inte lastgammal men tillräckligt gammal för att minnas en liknande hysteri när vi gick från år 1999 till 2000. Den nyårsaftonen firades som om det var jordens undergång dagen efter så besvikelsen blev stor när det visade sig att den inte gjorde det. Det hände absolut ingenting.

Brexit är en annan! Jorden skulle gå under om inte alla gick med på detta. Ekonomierna skulle krascha och hela Europas välfärd sattes på prov.
Ingenting hände.
svt.se

Varenda PK-tyckare får ett nervöst sammanbrott och någonting ska granskas.
Valet gick fel! Media har uppenbarligen inte koll på någonting med tanke på deras prognoser.
Vad är problemet?
USA är en demokrati precis som Sverige och jag tänker rent krasst så verkar många helt omedvetna om vad som är så hemskt. En demokrati är det finaste som finns och de vann precis på det sätt man ska göra - fler röster. (På USAs vis, vilket oavsett är en demokrati då alla vet reglerna och premisserna innan.)
"En tyst massa" har burit fram Trump.
Tydligen är dessa människor lika rädda för att säga sin åsikt, trötta på att höra att de tänker fel och är efterblivna. Jag hade med varit tyst.
Media knäcker garanterat den som vågar säga någonting.

Alla där ute som anser att Trump är hemsk bör tänka över sina kunskaper om hur det fungerar inom politiken. Får Löfven göra som han vill?
Nej, riksdagen - dessutom en majoritet av den - måste rösta med honom.
Trump måste ha minst hälften av alla de 545 platserna de har där för att ens påbörja tanken om att förändra någonting.
Obama har försökt det med Obamacare i åtta år.

Jag skulle kalla rädslan för okunskap och om fyra år får vi se hur det ser ut.
Jag skulle dock inte tro att det varken blivit världskrig eller världsfred.
Media kommer dock göra allt för att bete sig som om motsatsen är den korrekta vilket de kommer göra för pengarnas skull. Alla vill sälja snabba nummer och det är tacksamt att idiotförklara en kategori framför andra: Medelålders vita män är helt enkelt tröga.
Nej, jag tror klotet kommer fortsätta snurra på.
Precis som vanligt.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/den-tysta-majoriteten-bar-fram-trump