torsdag 5 januari 2017

En sjuk värld.

Ambulansen i Kristianstad blev kallad till en nödsituation och blev sedan beskjutna med raketer.
Vad är det för samhälle vi lever i?

De sista åren har sådana här händelser eskalerat och vänner som jobbar inom uttryckningsyrkena berättar att mycket har börjat bli vardagsmat. Att det var raketer nu har enbart med att göra att det var nyår för annars är det sten som kommer flygande.
På människor som gör sitt jobb och vill hem till sina familjer igen.
Kristianstadsbladet.se

Det är länge sedan jag var med i studentsvängen i Kristianstad även om jag fortfarande studerar. Området ambulansen kom till och blev beskjutna på var redan för femton år sedan ett område där mina studentkamrater inte ville bo på grund av diverse problem.
Det var helt enkelt för oroligt där.
Att någon på den tiden skulle terrorisera ambulansen har jag dock svårt att minnas.
Inte att man kastade sten på polis eller brandbilar heller.
Det är en företeelse som har dykt upp de sista åren, tillsammans med människor som inte förknippar dessa fordon med något bra utan med någon korrupt regim.
I Sverige fungerar det dock inte så.

Intressant i det hela borde även vara att fundera över var alla dessa ungdomars föräldrar är. Har de ingen som helst uppfattning om vad deras barn sysslar med på helgerna?
De saknar helt klart respekt för dem för annars hade de inte gjort såhär.
Föräldrarna har utöver det ingen känsla för vad deras ungdomar gör för om jag tittar på mig själv som tonåring, även om jag inte hittade på något grövre, så räckte det att jag kom hem för att mina föräldrar skulle se att jag hade hittat på något jag inte fick.
De kunde på något sätt läsa av det.
Hade jag bott i området och haft tonåringar hade de råkat ut för en längre utfrågning och sedan ett besök till polisen vid minsta antydan om att de hade varit inblandade.

Under mina sista år som student varnades det för de gäng som drog genom staden på den tiden och om mitt minne inte sviker mig var det främst (jag ber verkligen om ursäkt till alla som känner att jag kategoriserar människor i ett fack och med det är rasist, för så är det inte då det inte gäller alla med denna nationalitet) ett gäng med kosovoalbaner. Joddla med Siv hade en hit med samma namn och jag antar att det är därför jag minns det. Samhället blev då redan en bit tuffare. Nu har det tagit ett par stora kliv åt samma felaktiga håll.
Nu går ingen fri.

I artikeln berättar de att inga ambulanser kommer få köra in i området utan sällskap av polis om det är såhär. Det innebär att det tar längre tid innan de kommer ut och in i området. Det innebär att den som är sjuk får vänta längre och självklart hoppas jag inte att någon ska avlida, men jag tror på karma.
Om det då är någon av dessa ungdomars släktingar som ligger där och behöver hjälp, då hoppas jag de ser att de själv är anledningen till att de kanske inte får vård i tid.

Tack till alla som ändå väljer att arbeta med något sådant här yrke där man helt plötsligt ska jobba med livet som insats.

http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/ambulans-beskots-med-raketer/
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/raketkaos-har-blivit-tradition