torsdag 26 januari 2017

Vården är till för dig, inte du för den.

Du eller din anhörige skadar sig och du söker dig till akuten.
Väl där får du till slut möta en läkare som tittar på dig, vänder sig om och berättar för sina kollegor att han inte kan hjälpa dig då du är blond. Han tycker inte om blonda människor och hans uppfattning är att han inte kan ta i dig.

Du får hjälp av en annan läkare som bedömer att du eller din anhörige behöver en röntgen varpå du/ni skickas vidare. När ni kommer till röntgen säger personalen där att de tyvärr inte kan hjälpa dig då deras uppfattning är att de inte kan hjälpa män då de tycker att män är lägre stående varelser som inte kräver någon behandling. Du tar bara tid från de kvinnor som vill ha hjälp.
svt.se

Du blir väldigt upprörd men kommer ingenstans med dina argument varpå du kräver en transport till ett annat sjukhus. Mannen som kör vill dock inte köra dig eller din anhörige då han uppfattar er som homosexuella och just det är emot hans religiösa uppfattning.

En annan läkare är barmhärtig och säger att han kan operera det förmodat brutna benet men när hon får veta att du är jude vägrar hon. Som troende muslim känns det inte bekvämt att hjälpa just dig.
Du hänvisas till ett annat sjukhus som kan erbjuda människor från din sort hjälp.

Hade detta känts bra?

Jag har aldrig förstått varför någons uppfattning ska förstöra för alla andra.
Ok, du vill inte utföra aborter?
Visa din läskunnighet och inse att det ingår i barnmorskeyrket eller sök en annan utbildning.

På flera platser i världen har vi kunnat se hur samhället blir när man delar upp människor efter utseende, etnicitet eller åsikter och samtliga har visat sig vara hemska.
Vi vill ha en värld där människor får tycka och tänka som de vill, men det får aldrig ställa sig över de regler och lagar som finns. Speciellt inte över andra människors val.
Jag förstår inte ens hur någon kan vara så konservativ att deras personliga problem ska drabba andra människor.
Gillar du inte chokladglass?
Nej, men välj en annan sort då!
Tvinga dock inte alla andra att också ta bort den för då har vi ett problem.

En grupp som anser att abort ska vara helt förbjudet då de anser att det är ett liv från det att spermien och ägget smälter samman, stöttar nu upp. Konservativa, bakåtsträvande amerikanare är det sista vi behöver i vårt fria land. Människor som är livrädda för att berätta om sina sista fyra siffror och tror att hela världen bevakar dem ska plötsligt lägga sig i enskilda kvinnors rätt till abort i Sverige?
Jobba ni på öppenheten i ert eget land istället. Landet där stora regioner i bibelbältet hellre vänder ryggen åt en hel familj där ett barn visat sig vara homosexuell, hyllar bara det liv de själv anser vara rätt. Pinsamt. (Se filmen Bully. Den finns på UR och handlar om exempelvis detta.)

Denna så kallade barnmorska har ett stort problem och ett sätt att ta sig förbi detta, om det inte redan är så, är att den barnmorska som inte deltagit vid en abort helt enkelt inte får ut sin legitimation.
Det är nämligen så att i slutändan finns vården till för dig om patient, du som patient finns inte till för vården. Anpassa dig in i ditt yrkesval eller bytt arbete.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/stod-fran-usa-for-abortvagrande-barnmorskor