söndag 8 januari 2017

Rasism?

De låste in och misshandlade den handikappade ungdomen.
Under flera timmar.
De två männen och två kvinnorna uttryckte ett hat mot killens hudfärg och därför är det nu upptaget som ett hatbrott. Ett hatbrott på grund av att killen som blev misshandlad var vit.
svt.se

Det är nu ni tänker; Va!?
I Sverige?
Nej, självklart inte i Sverige.
Här är nämligen rasism bara när offret inte betecknas som vit i hyn.

Detta skedde i USA.
Fyra mörkhyade ungdomar gjorde detta mot en vit ungdom som var bekant med en av dem.
Nu förväntar jag mig massaktioner mot svarta i USA.
Eller inte.
Det är nämligen skillnad.

Polisen i många delstater har betecknats som rasister då det har varit mörka ungdomar som har skjutits. Massprotester är nog en snäll beteckning för det som skett efter det. Bilder på poliserna som misstänktes lanserades aldrig i Sverige men i USA är man öppen med det och bilden vi i Sverige har fått är att alla poliserna som gjort något har haft en ljus hy men icke.
De bilder jag har sett visar att de har olika hudfärg allihop och den stora frågan är då varför det betecknas som något rasistiskt.

Oavsett hudfärg är det förkastligt att tortera någon, skjuta någon eller allmänt bete sig illa mot andra. Det får inte gå till så för alla människor är lika mycket värda.
Det jag vänder mig emot här är att fyra ungdomar verkligen hämtar en handikappad kille för att tortera honom. De väljer alltså ut ett offer som inte ska bli något problem för dem.
De skar honom med knivar och misshandlade honom tills en granne larmade om konstiga ljud.
Vad hade hänt annars?

Något är riktigt fel i ett samhälle när man sedan gör såhär på grund av vilken hudfärg någon har. Denna gång var det mörkhyade förövare med ett vithet offer, nästa gång är det tvärtom.
Oavsett är det hemskt när ett samhälle har kommit så långt i fel spår.http://www.svt.se/nyheter/utrikes/handikappad-pojke-misshandlades-i-chicago-livesandes-pa-facebook