lördag 28 januari 2017

Människor kanske har vaknat upp.

Tiggarna får mindre pengar nu än tidigare. Det tros vara så att människor har vant sig vid att det sitter människor och tigger varstans men det kan också vara så att de har vaknat upp.
sr.se

Jag är en expert på att tycka synd om människor.
Alla människor, speciellt barn.
Det är dock så att alla har sitt eget ansvar och det måste var och en ta på sig.
Sveriges samvete kan inte hänga på att andra länder inte gör det de ska, eller rättare sagt, att människor som bor i dessa länder inte följer de regler och föreskrifter som finns där.

Där är nämligen problemet.
Det finns med all sannolikhet de som blir diskriminerade i sitt hemland men många av dem väljer själv att stå utanför då de inte följer det system som finns. Det bör då vara upp till dem själv och inte till svenska medborgare.

Jag skulle aldrig skänka så mycket som en krona.
Läkare utan gränsers fader i Sverige - Johan von Schreeb, sa i sitt vinterprat att man inte skulle ge någonting till den som tiggde då det bara byggde på fattigdomen. Det gav inget incitament att arbeta.
Jag vet de som har tiggt här i kommunen som fick arbete i en av kommunens industrier men som själv valde att sluta efter två dagar då det var för jobbigt.
Alla har ett val, oavsett var de är födda.

Jag tycker det är bra att människor ger mindre pengar nu.
Självklart vill jag inte dem något illa men de ska söka sig till sina hemländer för att få hjälp, inte parkera sig utanför varenda affär i Sverige. De lämnar barn och familj hemma vilket drabbar alla.
Åk hem, var med din familj och gå i skolan/arbeta där istället för här är redan kris på jobb.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=6611050
-Allt mindre pengar i tiggarnas muggar