fredag 23 oktober 2020

Behövligt hedersvåld?

Om jag hade vaknat av att någon var i mitt hus, så hade jag gjort allt för att försvara mig. Egentligen är det inte främst mig, utan barnen. De är det första som kommer upp i huvudet. Ingen får röra barnen!
Jag vet att rädslan tar över och blir ilska när det händer något och även om jag är en rätt lugn och behärskad person (Haha!) i vanliga fall, så hade jag inte backat.
För mig blir det då självförsvar.
Om jag vaknar, någon står över mig eller vandrar omkring i mitt hus, så hade jag slagit tills hotet var avvärjt. Baseballträ under sängen hade använts utan pardon.
En kniv känns för främmande och jag hade inte klarat de moment som behövs där.
svt.se

Självförsvar är enligt mig när man blir påhoppad och tvingas bruka våld för att klara livhanken. Att någon kommer in med kniv, befinner sig i ditt hus eller hotar dina barn räknar jag dit. Självförsvar skulle också kunna brukas om jag är utomhus och jag blir överfallen. 
Per automatik hade jag slagits så länge det hade gått.

Självförsvar är inte, enligt mig, att vara tre personer, ta sig ut, leta upp den man är rädd för, för att sedan springa efter denne och hugga personen med en medhavd kniv. 
99 knivhugg kan omöjligt räknas som ett självförsvar.
Dådet i Kiruna minns de flesta.
Pappan och hans två söner jagade in personen i fråga in i en buss.
Sparkade och knivhögg honom till döds.
De hävdar sedan nödvärn.
De försvarade sig bara. 

Fattar inte dessa män hur mycket de förstör för vettiga människor i detta landet!
Pappan och de två sönerna är överens om att det är den yngre sonen, som är femton, som har huggit alla huggen. Eller hur?
De är inte mer korkade än att de kan räkna ut att han är den som får mildas straff, varpå han själv säger att han har gjort allting själv. 
Hedersmotivet låtsas ingen om.
Vilken heder!?
Mannens före detta fru ska enligt honom ha haft en affär med killen de högg ihjäl.
Men... de hävdar nödvärn. De försvarade hedern.

Som jag ser det ska dessa män inte bara kastreras utan sättas i straffläger i Sibirien. De ska aldrig komma tillbaka till Sverige. Kan man kallblodigt mörda någon så ska man inte ens kosta oss skattebetalare pengar genom att uppta en fängelseplats. De borde skickas iväg och aldrig komma bort. Någon rest av Gulaglägren måste finnas kvar. 
Människor med denna inställning kan stanna i ett land där man accepterar detta.