fredag 16 oktober 2020

Vad var det jag sa?

Nordkorea, here we come!
Vad var det jag sa?
Jag gissade på att det skulle ta några år till, men nu är det redan här!
För mindre än två år sedan skrev jag blogginlägg och varnade för precis detta, men nej. 
Alla som kunde misstolkade och media spädde på det de luxe.
Personal inom förskola och fritids kände sig kränkta och insändare skrevs om hur duktiga de är i sitt yrke. Till saken hör att jag aldrig någonsin har kritiserat personalen, för jag vet att de arbetar på det absolut bästa sätt de kan utifrån de förutsättningar de har. 
svt.se

Det jag kritiserade då, och fortfarande anser vara fel, är att ord som "kunskap" förs in i en läroplan där formen inte är obligatorisk. Förskolan är nämligen inte obligatorisk, vilket jag anser är det korrekta. Jag tycker nämligen att barn ska få vara hemma hos sina föräldrar så mycket och så länge som möjligt. Föräldrarna är viktigast.
Tyvärr har de sista årtiondena pumpat in i nyblivna föräldrar att dagis/förskola är ett måste för att barnen inte ska "missa" något. Det man i detta missar är att dagis är ett substitut för föräldrarna, inte en utbildningsplats för just utbildning, det kommer barnen pumpas med ändå den dag de börjar i den obligatoriska delen av skolväsendet.
Det vände jag mig emot, och varnade för att det var en tidsfråga innan någon skulle tvinga in alla på dagis "för barnets bästa" och där jämförde jag med Nordkorea. 
Man skolar in barn vid så tidig ålder som möjligt för att kunna indoktrinera dem in i den rätta läran.

Och där står vi ni.
Socialdemokrater har nu lämnat in en motion om att förskolan ska bli obligatorisk från två års ålder. Alltså, ALLA barn ska tvingas gå på dagis fem dagar i veckan.
Inte nog med det, så har samma regering gjort en utredning där man föreslår att dagmammor ska förbjudas. Jag skriver det igen; Detta är början på ett nytt Nordkorea.

Jag litar på föräldrar och ställer mig helt emot det "moderna" tänk som nu finns.
Inte nog med att man ska skaffa 2,4 barn för att det bara är så, så ska man lämna dem ifrån sig från två års ålder. Räckte det inte med 15-timmarsbarnen?
Som i storstadsområdena blev 40-timmarsbarn?
Gratis. 
Alla andra betalar att människor lämnar bort sina barn upp till fyrtio timmar i veckan.
Precis som om barn och sedan dagis är en rättighet eller skyldighet.
Om du väljer att bli förälder, så se till att underhåll dina barn med, för annars bör du inte skaffa barn. Barn har faktiskt inte så stora krav. Det behöver inte vara tio aktiviteter, nyaste mobilen och senaste kläderna. Det räcker många gånger att du faktiskt bara är riktigt närvarande när ni umgås.

Hur utbildad personalen än är, hur pedagogiska och mysiga de än är, så ska de INTE ersätta föräldrarnas roll. Innan ett barn börjar i förskoleklass så behöver de varken lära sig kärnfysik, skärmar eller derivata. De behöver närhet, mat, omvårdnad och kärlek i mängder och enligt mig så sker det bäst med föräldrarna eller andra nära anhöriga.

Socialdemokraterna och den röda regeringen visar verkligen vart skåpet ska stå och nu väntar jag bara på att samma moderater som satt tysta när jag varnade för detta, plötsligt ska vifta och hojta över hur fel detta är. Man vänder kappan efter vinden. För mig visar detta det socialistiska tänket där indoktrinering för att gå i raka led ska börja tidigt.
ALLA ska in på storförskolor där man kan spara in på personalen och dagmammor ska förbjudas. Vilken framtid Sverige går till mötes. Så länge jag lever kommer jag aldrig köpa detta.

Som förälder måste jag ta ansvar för mina barn och umgås med dem.
Jag varnade för detta och det tog mindre än två år så kom förslagen som totalt förkastar föräldrarollen i detta landet. All form av frivillighet och valfrihet tas bort.
Människor måste förstå att det inte är pedagoger eller samhällets roll att uppfostra barn, utan det är föräldrarnas. Det måste vara en skillnad mellan Sverige och Nordkorea!
Man kan ju verkligen undra om den feministiska regeringen vi har, har glömt att FNs barnkonvention faktiskt numera är lag och i den så står det att beslut alltid ska beakta barnets bästa.
De visar oerhört tydligt med det de skriver, att de inte anser att föräldrar är barnets bästa.

Stoppa dessa helt vansinniga förslag!