lördag 17 oktober 2020

Jämförbart?

Hamid Zafar.
Min inställning är alltid att alla människor förtjänar en andra chans.
Jag har inga åsikter om vad Zafar är för en människa eller inte, för vad han har gjort får han själv stå för. 
Någonstans ska det dock alltid gå en tidsgräns för vad som är ok eller inte. 
Det jag tänker fokusera på idag är istället precis samma sak som jag har skrivit tidigare:
Det hycklande partiet.
Moderaterna.
svt.se
Hamid Zafar var fram tills häromdagen en man med väldigt mycket att säga till om i moderaterna.
Som en fjäder i hatten har han fått en position som många gånger kan ifrågasättas rent demokratiskt, då jag vet att kvotering - och då speciellt av människor med utlandsklingande namn - är något som är viktigt för partiet då media drar igång en jakt.
Partiet som alltid ska verka korrekta.
Men just det.. han är bara oberoende?
För att komma innanför partiets ramar måste man dock sympatisera.

Zafar har alltså mella åren 2011 och 2016 skrivit kommentarer under pseudonym. Kommentarer som fördömer judar och homosexuella. Kränker dem och visar en rätt taskig syn på människors lika värde.
Det finns inget uteslutningsärende mot honom men han får inte vara med i integrationsgruppen mer.
Zafar är en medelålders, utlandsfödd man.

Minns ni i Kungsbacka?
Vad varje individ gör spelar inte mig någon roll men moderaten blev påkommen med att köpa sex. Jobbigt värre. Han avgick, plockade enfallskärm och blev inte utesluten ur moderaterna.
Äldre man.

En stad i Småland.
Kommunalrådet blir dömd till två och ett halvt års fängelse för grov kvinnofridskränkning och någon form av misshandel. DÖMD. En medelålders moderat man. Han blir inte utesluten ur moderaterna.

Jag skämtade om sex med alla kläderna på, gjorde narr av det bisarra målet mot Peter Lundgren och blir ett uteslutningsärende. Partiet i sig visar nu, åter igen, vart gränsen går.
För kvinnor går den i knähöjd, men är du man så kan du faktiskt hitta på vad du vill.

Nästa gång jag ska göra fel, så ska jag sprida hatiska kommentarer på nätet utan att våga stå för det, misshandla dem i min närhet och sen köpa sex, för då blir det inte så mycket liv.
Alla de journalister som finns där ute, hur i hela friden kan ni släppa igenom detta?

Jag menar absolut inte att sätta en gloria på mitt eget huvud för jag är ingen ängel och har aldrig varit. Jobbiga bilder finns det garanterat mängder av men de finns i den gamla ickedigitala världen och någonstans så känns det som att jag redan har lagt ribban. De kan därmed inte vara så farliga längre. Jag har hittat på det mesta och levt rövare som många andra gör i sin ungdom.

Nu förkastas allt som Zafar har gjort.
Jag känner honom inte men känner till vad han har gjort och i detta kommer det där med sak och person in. Det skrivs att Hitler var en duktig konstnär, men ingen bryr sig idag.
Det gick tydligen inte att dela åsikterna kring konst och ett hemskt tänkande.
Jag kan dela på detta i allt och har inga bekymmer, varpå jag hoppas att allt lugnar sig snart och att Zafar vänder det som uppenbarligen har varit ett bekymmer, och gör det till något som kan hjälpa alla med samma svåra tankevurpor. 
Det finns gott om ungdomar där ute som behöver förstå att judar och homosexuella inte är ett bekymmer för världen, utan det är de som ser bekymret som är den stora delen i det.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kristersson-m-om-hamid-zafar-kan-inte-vara-kvar-om-det-stammer
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/mullsjo-kommun-vi-vill-ga-skilda-vagar