tisdag 6 oktober 2020

De nya socialdemokraterna.

Bevis på bevis.
När man per automatik tänker bidrag så slår något i mig fel.
Jag ser detta som ett populistiskt sosseförslag, men som kommer från sverigedemokraterna. Detta visar tydligt deras bakgrund i detsamma.
Någonstans känns det som om paniken för att få uppmärksamhet har blivit stor, då sådana här förslag kommer.
svt.se

Någonstans är det lite gulligt att media för två dagar sedan rapporterade om att partierna i Sverige får 1,6 miljarder i olika bidrag. Sverigedemokraterna kommer nu och vill ge bidrag till alla.
Den sammanlagda kostnaden för detta är nästan 92 miljarder.
Och just det... för mig blir detta samma sak som socialdemokraternas lottosystem, men skillnaden i detta är att lottosystemet är det svenska skattesystemet och utdelningen är en Robin Hood-effekt.
Alla svenska medborgare ska få 10 000 kronor rakt i fickan.
Barn under fem år ska få 5000 kronor.

Självklart vill alla ha bidrag!
Men just det.
Bidrag är skattepengar.
Det är alltså du och jag, som ska få tillbaka en liten del av det vi betalar i skatt. Inte nog med att vi då ska vara tacksamma för att vi får tillbaka en liten del, så ska vi dessutom ge alla andra med.
Det är såhär man köper människor som ligger långt ut i samhällets struktur.
Människor som hade fått känna sig dugliga genom ett arbete eller en sysselsättning, ska istället få ett bidrag för att de existerar som svenska medborgare.

Rent krasst kan man se att de människor som är svenska medborgare med rötter utomlands många gånger kommer skicka pengarna till dem direkt. Pensionärer, fattigpensionärer och de som lever på gränsen till fattigdom får en kortvarig bonus för sin existens, men ingen självkänsla.
Inte nog med att sverigedemokraterna tänker att de ska gå rakt ut och spendera pengarna igen, så anser de att alla de som faktiskt har ett riktigt arbete ska finansiera ett bidrag till.
Varför gynnar man inte ett arbete istället?

Jag tänker precis tvärtom.
Det ska inte vara allmän utdelning på bidrag, utan det ska istället finnas morötter som gör att människor vill arbeta. Det ska inte gå att leva på andra utan man ska dra sitt strå till stacken.
Är du fattigpensionär i Sverige så ska du ha ett drägligt liv där du kan få ha kvar din självkänsla och din integritet. Det finns alltid specialfall men det är för detta vi har försäkringskassan och möjligheten att söka extra stöd.

Allmänna bidrag är för mig helt fel och detta visar tydligt på en stor skiljelinje mellan mitt tänkande och sverigedemokraterna. Jag tror på individens egen styrka och det faktum att alla faktiskt ska ansvara för sitt eget liv. SD tror sig vara en överstat som inte bara ska tvinga på alla munskydd, fast att de inte använder det själv, men som också anser att de vet bättre vad du ska göra med dina pengar än vad du själv gör.

Sådan här populism brukar socialdemokraterna stå för och den handlar enbart om att vinna enkla röster. Valrörelsen har börjat och då haglar löftena tätt.