torsdag 22 oktober 2020

Inte helt fel tänkt?

Låt inte människor som söker asyl få komma in i samhället innan de har fått ett uppehållstillstånd. Jag tyckte det lät vettigt då och anser fortfarande att det hade varit mer humant. Kent Ekeroths förslag har tabubelagts då det kommer från honom, men jag tycker att det hade varit bättre än det system som finns idag och har funnits länge.

22 år är klart ett extremfall men det finns många som hade fått ett betydligt humanare liv om de bara hade befunnit sig i Sverige några månader. Om de inte hade slussats in i vårt land så hade det dessutom sparat oerhörda summor pengar. Tanken är alltså att människor som kommer till Sverige och söker asyl, först ska stanna i ett visst område tills de vet om de får uppehållstillstånd eller inte.
Om dessa människor inte hade fått eller kunnat lämna området så hade de inte haft en chans att gömma sig eller ställa till med bekymmer.

Mannen i artikeln hade visserligen inte blivit hjälpt av det nu, men med det systemet så hade han förhoppningsvis aldrig hamnat i den situationen. I denna första "förvaring" så borde nämligen standardkunskaperna förklaras.
Människor som ska komma in i vårt land ska veta att det sker på prov.
De ska veta att män och kvinnor är lika mycket värda.
Att man får måla Muhammed som en åsna om man vill.
Väljer man vårt land väljer man att följa våra regler och våra lagar.
Får de uppehållstillstånd så får de komma in i landet men om det blir ett avslag så har de en viss tid på sig att åka tillbaka.

De summor som plockas upp för de få personer som har skickats tillbaka är hemska. 
De pengarna hade nämligen kunnat rädda hur många som helst om de fick hjälp i närområdet.
Ett brott är dessutom ett brott och är man dömd till utvisnings så ska det vara omöjligt att stanna här. Frys alla kort, alla tillgångar. Allting.

Sverige som land behöver vara hårdare med vilka som kommer in i landet.