onsdag 28 oktober 2020

De värdelösa dagmammorna..

Regeringen tillsätter en utredning för att se över något som de anser vara ett bekymmer. Det är här den första delen av det politiska spelet börjar för den som tror att de som tillsätter människor gör det på måfå tror fel. Redan här väljer man ut människor som anses tycka "rätt" enligt den färg man själv bekänner sig till. Utredarna tittar sedan på det uppdrag som de har fått till sig.
Det är inte så att de plockar saker i luften.
Saker som kan vara vad som helst.
sr.se
Det är just detta jag protesterar mot om och om igen.
Tyvärr tror många att varenda förslag som kommer "uppifrån" är korrekt men man måste förstå att detta inte gäller allt. Det är också därför jag högljutt protesterade mot de nya planerna för fritids och dagis/förskola för snart två år sedan. När jag protesterar mot det skrivna ordet känner sig individer kränkta och menar att det är experter som gjort utredningen. Jo, visst.
Det är dock fortfarande "experter" som är valda utifrån sin politiska syn på verkligheten.
Flera av dem som skrivit planen för fritids och dagis är inte bara röda utan riktigt röda. De lever i Myrdal-tänket där familjen är en bisak och där den kommunala uppfostran är det viktiga.
De söker ett Nordkorea på svensk mark för nöjd det blir man när alla barn formas in i samma lilla fålla och inte kritiserar den hand, kommunen/staten, som föder den.

"Utredaren förordnar införandet av ett etableringsstopp för pedagogisk omsorg med motiveringen att den typen av barnomsorg inte i tillräcklig grad förbereder barnen för skolan".
Det var precis detta jag varnade för i januari-februari 2019.
Den som påstår att pedagogisk omsorg, alltså dagmammor, inte är bra, de har aldrig besökt denna verksamheten. Mina barn har samtliga fått förmånen att ha dagmammor och jag önskar att alla barn hade fått den möjligheten.
Alltid en liten grupp i hemmiljö.
Alltid hemlagad mat och barnen får vara en del i allting.
Dagmamman blir som en extra förälder som är en spindel i nätet för barnen de har.
Absolut inget ont om de dagis som finns, för de gör allt de kan utifrån den situation de har men sunt förnuft säger att det är omöjligt att ge alla barn den ensamtid och trygghet de behöver när det är för många barn på en pedagog.

Utredarna tycker inte om dagmammor och hade det inte varit så att det hade funnits en politisk rädsla om sin egen plats inför stundande val, så hade man velat skära i detta.
Valfrihet är nämligen inte bra.

Citatet ovan kommer från artikeln nedan och visar synen på yngre barn enligt den läroplan som nu ska följas. Ordet "kunskap" fördes in och precis som jag varnade, så har även förslaget om obligatorisk förskola för alla barn från tv års ålder kommit.
Man menar nämligen att de barn som inte är heltid på dagis missar för mycket.
Citatet tar upp att barnen inte är tillräckligt förberedda för skolan.
Här börjar mitt nästa bekymmer.

Jag är lärare och mitt jobb i skolan innebär att jag ska lära barnen läsa, räkna och fungera tillsammans. Förskoleklassen har gjorts obligatorisk för att kunna möta skolan och det tänk som finns. Nu vill man tvinga in alla barn från två års ålder. De ska dock inte få vara hos dagmamma utan ska istället vara i stora barngrupper för att det passar tidens tänk.
För titta på det ur någon annans perspektiv.
DU väljer att skaffa barn och lämnar sedan barnen 15 timmar i veckan gratis.
Får du sedan syskon så lämnar du fortfarande det äldre barnet 15 timmar i veckan gratis.
I flera större delar av Sverige är det inte 15 timmar utan 30 eller 40 timmar som gäller.
Vill du inte träffa ditt barn?
För om du skaffar barn men lämnar bort det, så måste du ha en tro om att du som förälder inte klarar din uppgift. Samhället och läroplaner spär på detta och menar att du som förälder inte kan förbereda ditt barn till skolan varpå samhället ska ta på sig uppgiften att massindoktrinera barn redan från två års ålder.
Kan du inte underhålla ditt barn så skaffa inga.
Har du ett arbete så måste du lämna, men inte om du är hemma.
Då ska du kunna roa ditt barn själv.

Jag förordnar att dagis/förskola fortsatt inte ska vara obligatoriskt och jag vill absolut INTE ta bort dagmammorna. De är ett fantastiskt bra komplement till all annan verksamhet som finns.

Inget stopp för dagmammor