måndag 26 oktober 2020

Ett ickeproblem.

Vegokorv eller sojaburgare?
Det är nu ok.
EU har tagit det magiska beslutet att man kan kalla en avlång sak full med grönsaker för korv. En vegokorv. En hamburgare som är gjord på bönor, svampar eller vad det nu än är, får kallas hamburgare. Detta mina vänner, detta är sådant som EU pysslar med.

För mig spelar det ingen roll. Jag har varit vegan och vegetarian i omgångar.
Jag har inget större behov av att äta någon form av kött men med en familj på sju personer där flera är allergiker på olika sätt, så är det tidsmässigt helt omöjligt för mig att göra något annat än att äta kött. Jag har dock aldrig varit något för att göra ett statement eller skippa köttet av politiska anledningar.
Jag är bara inte förtjust i kött.

För mig är detta en ickefråga som inte ens borde komma upp. Det sitter 708 ledamöter i EU. Varje individ har en lön på ungefär etthundratusen, 100 000, kronor i månaden. Bara lönerna till dem som sitter och tar besluten uppgår alltså till minst 70 800 000 kronor.
Är vegokorvar värda så mycket?

Det var en debatt kring detta på nyheterna i helgen och man menar att det kan locka människor att äta mer vegetariskt, om de helt enkelt inte vet att det är ett vego-alternativ. 
Om man råkar köpa fel och sedan testar.
För mig kan de kalla det precis vad de vill för jag äter inte "vanliga" hamburgare oavsett.
Jag gillar svampburgarna bättre. 
Jag tar dock inte betalt för att tycka något om det.

För mig är EU en apparat som är för stor, för mycket och för komplicerad. En överstat som tror sig veta bättre. När ledamöter får frågor om just ordet vego och om det ska få heta korv så menar de att media bara väljer ut vissa saker att skriva om, att de viktiga besluten inte kommer upp.
Nej, det må så vara att media gör såhär, men faktum är ändå att detta är ett av besluten.
Ett av de superduperviktiga besluten som tas i EU.
Man skulle ju annars kunna tänka som så, att Sverige skulle få kunna kalla dessa korvar och burgare för vad de vill.. men nej, det tycker inte EU.