tisdag 27 oktober 2020

För Samuel.

"Profeten Muhammed är islams heligaste och den som angriper hans heder angriper ett helt folk". Det är tankarna från en av alla demonstranter i arabvärlden.
Vad demonstrerar de då emot?
Ja, inte är det faktumet att en lärare blev av med sitt huvud för att ha visat Muhammedkarikatyren, utan för att karikatyren har visats. Frankrikes president Macron är sedan så smaklös att han anser att det är korrekt. DÄRFÖR protesterar hela arabvärlden genom att bojkotta franska varor.

Detta visar så oerhört tydligt varför det blir kulturkrockar.
En av männen menar att de har yttrandefrihet, men att man inte kan göra en karikatyr av Muhammed för att det angriper hans heder. Ursäkta, men om han ens har funnits så har han varit död i åtskilliga år. Han lär inte bry sig. 

Faktum är då att Macron inte har pratat om alla muslimer generellt, utan om islamistiska seperatister. Muslimer generellt reagerade dock och kände sig träffade, så de demonstrerar.
Det faktum att en lärare blev av med huvudet spelar ingen roll alls, för inte en enda skylt eller en enda åsikt har yppats om att det han utsattes för var fruktansvärt.

Det är detta vi har att arbeta med.
Det är många som menar att invandringen är bra och att det har gett ett gott resultat tidigare.
Då måste man se på det faktum att tidigare stora vågor av invandring har skett från länder inom Europas gränser. Människor som kommer från ungefär samma kultur och samma inställning till religionen. Sedan 2015 har vi dock svämmats över av människor som inte alls delar den syn som vi har.
En syn där det är värre att måla en teckning av en gud än att hugga huvudet av en lärare som undervisar om yttrandefrihet.

Där borde diskussionen ligga men då dras rasistkortet.
Som Luther King sa; Problemet är inte de onda människornas brutalitet, utan de goda människornas tystnad. Om islam som religion och muslimer generellt verkligen fördömde detta, så borde de verkligen skrika högljutt nu. Tystnaden är dock talande.

Om ni inte har läst eller sett boken/filmen Juryn av Grisham så gör det.
För gör som i filmen och tänk tvärtom. Tänk er att en vit arisk man med en nazistsymbol på armen hade skurit halsen och sedan huggit av huvudet på en nybliven, i detta fallet, fransman.
Hade den vita mannen generellt varit tyst?
Eller den vite mannen generellt, hade bojkottat dem som protesterade mot det som hänt?

Världen måste pumpas med karikatyrer för att visa att vi står upp för det fria ordet.