lördag 24 oktober 2020

Rätten att välja livet.

Din eller min rätt?
Polen går nu, enligt mig, helt fel väg.
Inte ens om fostret i magen har allvarliga skador så kommer det att vara ok att göra abort.
Vems liv är det då egentligen som är viktigt?

Någonstans beundrar jag dem som faktiskt står för detta beslut.
Inte för att jag håller med, utan för att man faktiskt är konsekvent. 
Någonstans måste man se att ett foster i magen varken vet om det är skadat eller friskt, gjort av kärlek eller hat. Reglerna blir desamma oavsett vem som tycker vad. 
Ett allvarligt skadat foster kommer nu inte att få aborteras av den enkla anledning att det blivande barnets liv anses viktigt. I detta fallet viktigare än mamman.
svt.se

Oavsett om du har valt att bli gravid eller inte, så måste du se att ett barn är ett livslångt ansvar. Om då barnet visar sig ha allvarliga skador så innebär det där livet ett dygnetruntjobb för alla närstående. Det innebär assistenter, hinder för att leva ett normalt liv och oerhörda kostnader.
Alla kan faktiskt inte ha det livet.
Inte ens i Sverige fungerar detta då assistans ständigt är en diskussionsfråga och något man drar ner på. I Polen vet jag inte hur det ser ut, men jag är säker på att det inte är lättare än i Sverige.

Vems liv är det då som är viktigt?
Fosterskador kan du se i ungefär vecka arton. En abort direkt innebär därför att fostret inte klarar sig utanför magen. Många är de som anser att det borde vara förbjudet vid denna tiden men jag är inte en av dem. Jag är personligen emot det men anser att det är upp till var och en att ta det beslutet. Hade jag fått veta att jag var gravid men att barnet aldrig skulle få ett bra liv, då hade jag gjort abort. Jag hade inte kunnat anpassa hela mitt liv till detta. Jag hade inte kunnat begära att alla andra skulle göra det.
Någonstans måste jag nämligen värdera mitt eget liv och fostret hade då förhoppningsvis fått en annan chans. 

Polens beslut kommer inte innebära att kvinnor i Polen slutar att göra abort.
Det innebär bara att aborterna blir mer farliga då de görs "svart" eller så kommer turismen till Sverige och andra länder öka. Jag tycker att utvecklingen i Polen är skrämmande.