måndag 5 oktober 2020

Det är DINA pengar.

Money makes the world go round.
Så ser det ut, men de flesta tycker nog det är bäst när det är ens egna pengar som snurrar runt och inte just dina. För det är just så.
De sammanlagt 1,6 miljarder, alltså 1 600 000 000 kronor, riksdagspartierna och Feministiskt initiativ får, är just dina pengar. Fördelade utefter hur stora de är.
Socialdemokraterna har dessutom sina lotter som de drar in pengar på.
svt.se

Dessa lotter i sig, är totalt skrämmande när man inser att de faktiskt äger allting.
De äger dig och det är inte förrän du helt enkelt börjar tänka själv, som du kommer förstå hur fel detta är. Socialdemokraterna och SSU äger det som kallas för A-lotter.
I dessa ingår Kvicklotteriet, Trippel, Miljonskrap, Drömreselotteriet, Femman, Glädjelotten, Motorlotteriet och Kombispel.
Inte nog med detta så har de ett finger med i PRO:s lotteri, Bröstcancerförbundets och Synskadades riksförbunds lotteri. Et politiskt parti driver alltså detta samtidigt som statligt ägd media varnar för spelmissbruk.. det rimmar så fruktansvärt illa.
Inte nog med det, så hoppas jag att alla minns att de även är en del av Fairtrade-märket.

Artikeln i SVT berättar om hur mycket statligt stöd partierna får.
Främst riksdagspartierna, men även Feministiskt initiativ.
Socialdemokraterna landar på ungefär 40 miljoner, moderaterna på 31 miljoner och sverigedemokraterna på 27 miljoner kronor. Pengar som de ska ha till sin verksamhet.
För mig är detta så oerhört märkligt.
Genomgången visar sedan att det inte stoppar på de 168 miljoner kronor som delades ut nu.
De fortsätter upp till 1,6 miljarder kronor och det är för mig helt skrämmande.
För de pengarna hade många människor i Sverige blivit glada!

Mest skrämmande är det enligt mig att partier, även de som är relativt nya, har gått från att tycka att detta ä fel till att anse att det är ok. Alla förstår ju att man MÅSTE ha en politiskt sekreterare.
Alla måste ju ha någon som springer ärenden till dig!
Problemet är att partierna sedan säger att de själv betalar dem, när det faktiskt är våra pengar som gör det. Dina och mina pengar betalar att människor inte kan söka fakta och ha koll på en kalender själv.
Känns det verkligen ok?
För mig gör det inte det, och jag vet ett parti som protesterar högljutt mot detta.
Finns det något det sista året har lärt mig så är det att pengar inte behöver vara grundläggande för att bygga en organisation. Engagemang är grundbulten, och när det engagemanget kan fås i utbyte mot pengar så är något fel.
Det finns partier som inte är till salu.
Medborgerlig Samling, där alla kan vara MED utan att bli tvingade att sponsra dem med låtsaslotter.