torsdag 10 september 2015

Danmark låser in asylsökanden.

Nyheterna har gjort klart vad det är de anser vara viktigast.
Flyktingarna som kom gående genom Danmark ska vändas eller registreras i just Danmark. Människor protesterar mot detta och anser det fel, inhumant.
Media jagar på stämningen.

Flyktingarna ska vändas. Jag lider med dem och den resa de har gjort men Dublinförordningen/Dublinkonventionen har varit gällande under väldigt många år och den säger att flyktingar ska söka asyl i det första EU-land de kommer till. Varför skriver inte media om det?

svt.se
Sverige står bakom och är med i konventionen och med tanke på vårt lands geografiska placering är det mycket märkligt att detta kan vara det första EU-land de kommer till. Mig veterligen måste de ta sig genom minst tre andra EU-länder för att komma hit.

Alla som nu hyllar och välkomnar alla dessa människor, har ni tänkt på att det är ett brott mot konventionen? Eller den praxis som gäller för detta ändamål ska sättas ur spel när den behövs? Om flyktingarna befinner sig i Danmark är det där de ska söka asyl.
Om Danmark var det första EU-landet de kom till.. och det betvivlar jag starkt.

Jag har absolut inget emot att människor får komma hit och stannar här men hur gärna vi än vill kan vi inte ta emot alla människor som befinner sig på flykt. Trots den kris som nu finns i Syrien med omnejd så är det ingen ny företeelse med att människor flyr. Det händer och sker hela tiden men just nu är det den enda sak som tas upp. Alla berättar även godhjärtat i sociala medier hur mycket pengar de skänkt och vad de önskar att alla andra gjorde.
Jag hoppas alla går in och läser på vad de skänker pengar till.
Rädda Barnens chef har en lön på en miljon om året, Röda Korset likaså och då är siffrorna två år gamla. Varför sänker inte de sina löner för välgörenhetens skull?
Tänker inte de på alla de barn som tvingas fly sina hem?

Jag har jagat under många år att vi ska öka antalet kvotflyktingar för de befinner sig verkligen i nöd, men nej. Det har nu diskuterats men nej. Dublinkonventionen sätts ständigt ur spel och de flesta länder i Europa vägrar att ta emot några flyktingar trots att så många i Sveriges toppskick säger att vi tjänar på det. Visserligen har de tystnat med det och påstår sig istället se på det humana aspektet men likväl.

Som jag ser på
detta handlar det om demokrati och ett fungerande EU. Om vi bestämmer saker som ska gälla så ska det gälla och det ska gälla lika för alla. Om inte Dublinkonventionen följs och EU inte gör någonting åt saken så finns det inte någon mening med att vara kvar där längre.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-haller-danmark-flyktingarna-instangda
http://www.svd.se/sa-mycket-tjanar-cheferna-pa-valgorenhetsorganisationerna