onsdag 23 september 2015

Flyktingarna den viktigaste frågan.

Det icke troingivande mätinstitutet Yougov säger nu att den viktigaste frågan för svenska medborgare är flyktingfrågan. Jag kan se en struts titta upp ur sandlådan och blinka med ett öga.
Ärligt? Flyktingfrågan är alltså viktig?

Mitt parti beslutade sig till sist för att tycka något och tog då upp att fler ska hjälpas på plats. Vi ska hjälpa människor i Sverige och på plats i de länder de flyr från med omnejd. Carl Bildt sa detta redan 1990 och det har varit min melodi hela tiden även om eliten slagit upp större skygglappar för varje gång någon nämnt denna fråga och detta tänk.
Media har dessutom, tillsammans med de flesta partier, pumpat ut att det är helt fel.
Efter branden i Sveriges mitt förra året kastades rubrikerna om att det vore lika dumt att låta människor vara kvar i sina hemländer som att låta människor stanna kvar där det brann.
Jag ser en stor skillnad.
vice.com
Människor som gjort längre inlägg i sociala medier om hur rasistiska många är för att de vill att människor ska få hjälp på plats, har varit många.

Vad tänker media göra nu?
Jag ser rubriker om att Moderaterna härmar Sverigedemokraterna. Jag skulle vilja påstå att Moderaterna börjar gå tillbaka till den politik vi hade förr. Den politik jag ansåg vara bra och som jag tycker vi ska återgå till. Intervjun med Carl Bildt för 25 år sedan säger precis detta. Hjälp människorna på plats för alla kan inte få plats här. Vi denna tiden fanns knappt Sverigedemokraterna och det som fanns då finns inte längre kvar nu.

Jag tycker vi ska ha en betydligt mer restriktiv invandringspolitik för vi vet inte vilka människorna som kommer över gränsen är. Vi vet inte om IS lakejer redan är här och letar manskap. För några veckor sedan togs en av Rwandas största mördare här i Sverige. Han har levt här, skyddad i två decennium trots de folkmord han låg bakom i sitt hemland.
Anledningen?
Vi visste inte vem han var och vad han hade gjort.
Hur ska vi då kunna kontrollera alla de människor som kommer in i Sverige nu?
Vi bör ta in fler, betydligt fler, kvotflyktingar och sedan stänga gränsen tills vi kan hjälpa alla de människor som redan befinner sig här. Att låta dem bo mitt ute i skogen, utan tak över huvudet och mat, det är inte humant. Det bästa sättet att stoppa det bör vara att inte ge dem incitamentet att ta sig hit. Hjälp människorna på plats genom något meningsfull:
Gå in i exempelvis Syrien, ta kontrollen över Bashar al-Assad, IS, Jabhat al-Nusra, PKK.. Allihop. Se till att för en gångs skulle sätta stopp för det vansinne de på olika sätt hjälps åt att hålla igång.
Låt folket få lugn och ro.

http://www.moderat.se/debatt/nu-kravs-ledarskap-en-battre-integrations-och-migrationspolitik
http://www.metro.se/nyheter/yougov-flyktingfragan-viktigast-bland-svenskar-sd-storsta-parti/EVHoip!9x7k81NHsgoEM/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/paflykt/article21425471.ab