tisdag 22 september 2015

Fattiga svenska utsatta barn.

Sommarkollon och sommarlovsnöjen gratis. Vänsterpartiet fick igenom sin satsning som ska göras i fattiga svenska områden. Områden där många barn inte äger en sommarstuga eller har råd att åka på semester. Dock ska även andra barn få vara med, inte bara de fattiga. Detta på grund av att Sjöstedt anser det viktigt att olika barn får möta varandra.
Ok.
De rika barnen är inte i sommarstugan eller utomlands då?

Jag blir så trött.
Skattepengar ska tas för att roa barn. Söt tanke.
Barn i utsatta, fattiga områden.
Någon som kan gissa var dessa områden finns?
Jag kan.
Vilka ska då betala detta?
Jo, det ska jag göra. Du ska med göra det. Alla som arbetar betalar för att andras barn ska få något mysigt att göra på lovet.

haboportalen.se
Tro mig. Jag missunnar inga barn att må bra. Jag missunnar inga barn något roligt att göra på semestern men Sjöstedt glömmer att ett sommarlov kan vara innehållsrikt utan att kosta något. På det sätt han räknar, är våra barn fattiga. Vi är nämligen bara hemma på sommaren med undantag för dagsutflykter runt omkring.
Anledningen är att jag älskar den svenska sommaren och jag skulle inte för mitt liv vilja åka iväg när hela Sverige står i blom. Hela vårt avlånga land myser och jag vill inte spendera den tiden någon annanstans. Då är vi alltså fattiga. Barnen får ett innehållslöst sommarlov.

Det enda denna regering har åstadkommit är att bevisa för alla svenska arbetare att det är fult att arbeta. Det är däremot ballt att vara hemma och leva på andra människor. Med deras politik blir fler människor arbetslösa vilket i sin tur gör att fler barn inte kan åka iväg på sommaren. Detta kompenseras genom att vissa av alla dessa barn kan få någon sommarlovsaktivitet.
Fantastiskt.

Värst av allt är egentligen att denna satsning betalas genom att arbetsgivaravgiften höjs för ungdomar. Barnen ska alltså få leka och ha roligt men de som är något äldre ska inte kunna få ett sommarjobb som kan leda till någon form av arbete.
Jag hoppas verkligen att väljarna vaknar till nästa val för allt annat är en katastrof för svensk arbetslinje.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6254077